Održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 17.Memorijalni turnir Josip Samaržija-Bepo. Ovogodišnji su sudionici Budućnost Bemax i Krim Mercator, a domaćin je Podravka Vegeta. Turnir je to koji se već tradicionalno održava u čast trenera Josipa Samaržije-Bepa koji je ostavio neizbrisiv trag u rukometu i čije ime nosi sportska dvorana u kojoj će se odigravati utakmice. Svaka će ekipa odigrati po dva susreta, a oni će se sva tri dana odigravati s početkom u 19.00 sati dok će ulaz u dvoranu biti slobodan.
Konferenciji su prisustvovale igračice Katarina Pandža i Larissa Kalaus te trener Ivica Obrvan.
Trener Ivica Obrvan na prvoj konferenciji za medije uoči Memorijalnog turnira JSB//foto: RK Podravka
Ovo je četvrti tjedan da sam s igračicama. Radimo dosta zahtjevno u ovim vrućim danima. Zadovoljan sam angažmanom igračica i obavljamo svoj program po nekom zacrtanom planu. Dolazi jaki turnir koji je tradicionalni s dvije izuzetno kvalitetne ekipe koje su standardne sudionice Lige prvakinja. Nismo prilagođavali način rada turniru i možda nećemo biti najsvježiji, što bi u nekim drugim okolnostima možda bili, ali raduje nas i mene kao trenera da ćemo igrati s tako jakim ekipama i nastojat ćemo dati svoj maksimum. Bitno je da imamo korist od tih utakmica. Rezultat je u ovom trenutku u drugom planu, ali naravno da se uvijek želi pobijediti. Bitno je da te dvije utakmice odradimo što kvalitetnije i da nam dobro posluže u završnici priprema pred početak hrvatskog prvenstva – rekao je trener Ivica Obrvan.
Katarina Pandža na prvoj konferenciji za medije u novoj sezoni//foto: RK Podravka
Kratko je o nadolazećim izazovima rekla i Katarina Pandža koja je jedno od pojačanja u ovoj sezoni na vanjskoj poziciji.
Treniramo jako puno, ali to je normalno u ovom razdoblju priprema. Odigrale smo neke pripremne utakmice i to s Bjelovarom i Mađaricama i mislim da smo to dobro odigrale, ali s nestrpljenjem iščekujemo ono što dolazi – rekla je Katarina Pandža.
Kapetanica Larissa Kalaus o nadolazećim susretima na 17. Bepovom memorijalu//foto: RK Podravka

Kapetanica Larissa Kalaus rekla je više o ekipama koje dolaze na ovogodišnji turnir.

Kao što je trener rekao, bit će to dvije izazovne utakmice. Igrali smo i prije i s Budućnosti i Krimom no obje su se ekipe pojačale s nekoliko iskusnih imena čime pokazuju da imaju još veće ambicije u Ligi prvakinja, a svi znamo da imaju dug kontinuitet igranja u Ligi prvaka. Kod nas je veći dio ekipe stjecao iskustvo tek prošle godine u Europskoj ligi pa je to jedna razlika između nas i njih. S obzirom na to iskustvo koje smo imale u Europi s dva pojačanja koja imaju iskustvo igranja stranih liga, mislim da će to znatno doprinijeti našoj ekipi. Veselimo se izazovima i mislim da će to biti pravi primjer, kakva je ekipa trenutno i što nas još čeka te na čemu moramo poraditi u nadolazećem razdoblju pa sve do samih kvalifikacija za Europsku ligu – rekla je Larissa Kalaus.
Raspored utakmica:
Subota 26.08. 19.00 sati ŽRK Budućnost Bemax VS RK Krim Mercator
Nedjelja 27.08. 19.00 sati Rukometni klub Podravka Vegeta VS RK Krim Mercator
Foto: RK Podravka