Održana je konferencija za medije uoči utakmice 1. kola EHF Kupa. Podravka Vegeta u Koprivnici dočekuje ekipu Magura Cisnadie iz Rumunjske. Igra se u SD Gimnazije Fran Galović, a utakmica je na rasporedu u 15:30 sati. Utakmicu će suditi Sherif Xhema i Besfort Jahja oba s Kosova, a delegatkinja je Janka Stasov iz Slovačke.

Govornici na konferenciji za medije bili su trener Zlatko Saračević te igračice Magdalena Ećimović i Aneta Benko.

 

Trener Zlatko Saračević obratio se okupljenim novinarima te iznio svoja očekivanja od  utakmica koje očekuju njegovu ekipu:

Naš cilj u EHF Kupu je proći u daljnje natjecanje, odnosno četvrtfinale. Za to moramo biti drugi u skupini, a na nama je da to ostvarimo. Skupina je teška, a ekipe koje su s nama u njoj su kvalitetne. Siofok je aktualni osvajač EHF Kupa, Kopenhagen koji je trenutno u danskom prvenstvu drugi te Magaura koja je trenutno u sredini rumunjske Lige. Dolaze nam tri ekipe iz tri najkvalitetnije rukometne lige u Europi.

Magura je prošle sezone osvojila treće mjesto u Rumunjskoj ligi. U ovom je trenutku bolje plasirana od Craiove koju koprivnička publika poznaje iz prošlogodišnjih kvalifikacija za Ligu prvaka, ali i EHF Kupa. Imamo realnu šansu za prolazak skupine, ali put nam nikako nije lagan. Igrat ćemo utakmicu po utakmicu. Maguru smo dobro proučili, nisu tipično “šuterska” ekipa, ali mi ćemo im pokušati nametnuti naš ritam igre te uz pomoć domaće publike doći do pobjede.

 

Aneti Benko ovo je prvi europski nastup u dresu Podravka Vegete. Ispričala je kakva su njena očekivanja od utakmice:

U EHF Kupu moramo provesti upute trenera u djelo. Dobro se pripremamo i puno treniramo. Otvaranje nove godine uz pobjedu svakako bi nam podiglo samopouzdanje.

 

Vratarka Magdalena Ećimović o nedjeljnoj utakmici rekla je sljedeće:

Prvu utakmicu igramo u Koprivnici. To nam puno znači te ćemo dati sve od sebe da bodovi ostanu kod kuće. Nadamo se punoj dvorani jer nam to daje vjetar u leđa.

 

Foto: Valentino Štefanek