Održana je konferencija za medije uoči utakmice 5. kola DELO EHF Lige prvakinja. Podravka Vegeta u Koprivnici dočekuje Metz Handball. Utakmica je na rasporedu ovog petka, 8. studenog, a igrat će se u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. Utakmicu će suditi Georgios Panayides i Marios Andreou s Cipra, a delegat je Marjan Nachevski iz Sjeverne Makedonije.
Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević te igračice Ana Turk i Selena Milošević.

Trener Zlatko Saračević izjavio je sljedeće:

Moramo odigrati pravu utakmicu. Smatram da smo, izuzev utakmice u Francuskoj, u Ligi prvakinja igrali kvalitetan rukomet, ali smo padali na detaljima. Ponosan sam na svoje cure kako igraju, a još jednom valja spomenuti domaću publiku koja radi fenomenalnu atmosferu na svakoj utakmici. Moramo igrati bez kalkulacija i dati sve od sebe.

 

Trener se osvrnuo i na ekipu Metza.

Metz je, uz Brest, trenutno najkonstantnija ekipa Lige prvakinja. Mi smo, nažalost, osjetili u gostima kako igra Metz te samim time znamo što nas čeka. Ivana Kapitanović brani odlično, imaju odlična krila te kompletnu vanjsku liniju nakon povratka ozlijeđene Orlane Kanor. Opasni su sa svih strana te mogu igrati različite kombinacije. Moramo zaustaviti njihovu kontru i polukontru te odigrati kvalitetnu obranu i napad da bi im parirali – zaključio je trener.

Ana Turk ispričala je kakvo je stanje u ekipi.

Možda smo malo prazne nakon utakmice protiv FTC-a koju smo nesretno izgubile, no spremne smo za Metz i mogu samo obećati da ćemo se boriti i dati sve od sebe. Nadamo se opet punoj dvorani jer uz navijače je lakše igrati – rekla je Ana.

I Selena Milošević rekla je svoja očekivanja od utakmice:

Moramo se okrenuti novoj utakmici, a FTC ostaviti iza sebe. Nadamo se mnogobrojnoj publici kakva je bila na svakoj utakmici do sada. Što se igre tiče, čvrstom i agresivnom obranom možemo pružati dobar otpor gošćama.

 

Utakmica se igra u 18 sati, a svi oni koji neće moći doći u dvoranu Gimnazije Fran Galović utakmicu će moći pratiti u izravnom prijenosu na HRT2 s početkom u 17:55.

 

Fotografije: Valentino Štefanek