Održana je konferecnija za medije uoči derbija vikenda između Lokomotive i Podravka Vegete. Susret je to 17. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene koji je na rasporedu u subotu 12. ožujka s početkom u 18.00 sati u dvorani 2 Doma sportova. Podravka Vegeta je trenutno druga na tablici u 15 odigranih kola uz jedini poraz, onaj od Lokomotive u 4. kolu 1.HRL za žene dok je Lokomotiva vodeća s 30 bodova i jednakim brojem odigranih kola. Utakmicu u Zagrebu će suditi Robert Gonzurek i Tomislav Cindrić. Uoči jedne od najvažnijih utakmica ove sezone u domaćem prvenstvu o pripremi i očekivanjima su više rekli trener Goran Mrđen i igračice Korina Karlovčan i Andrea Pavković.

Foto: Ivan Brkić//RK Podravka

Da je to derbi, jest i znamo da je ova prva utakmica u Koprivnici po nas završila neslavno. Imamo minus i iz Kupa tako da to tamo neće biti ni lagano ni jednostavno. Sigurno je da je na neki način u ovoj utakmici Lokomotiva favorit. Čak da kažemo da se igra doma i da pričamo o pobjedi bilo bi isto tako neizvjesno, ali recimo da bi bili doma. Njihove prednosti su sigurno to što im se ekipa manje izrotirala u ova vremena povreda i u većem su postotku ostali ekipa koja je duže vremena zajedno. Mi smo se izmijenjali od samog početka sezone dosad, ali nećemo ići tamo igrati utakmicu koju ćemo izgubiti. Ne mislim da smo u bilo kakvoj prednosti – rekao je iskreno trener Goran Mrđen. 

Foto: Ivan Brkić//RK Podravka

Korina Karlovčan koju ozljede u ovoj sezoni nisu štedile, oporavila se od posljednje, a njezin osmijeh i želja su itekako vidljivi u svakoj izgovorenoj rečenici.

Prije tjedan dana bila je reprezentacija zbog koje je bila i stanka u domaćem prvenstvu. Nije nas baš bilo, ali mi koje smo ostale, ozlijeđene i one koje nisu išle u reprezentaciju smo trenirale i fokus usmjerile na tu važnu utakmicu. U utorak smo se sve skupile iako i dalje ima dosta ozlijeđenih, nekih starih i nekih novih. Atmosfera je dobra i fokusirane smo na tu utakmicu koju iščekujemo od prošle koja je kako je i trener rekao neslavno završila. Ekipa se promijenila, ali to ne znači da nećemo dati sve od sebe – rekla je Karlovčan.

Foto: Ivan Brkić//RK Podravka

Sličnog je razmišljanja i Andrea Pavković koja osjeća dobru atmosferu u ekipi uoči važnog ogleda.

Sve zajedno imamo jedan cilj, a koliko je moguće ga ostvariti ne znamo no idemo tamo dati sve od sebe i pokazati najbolju našu sliku, a ako to bude dovoljno da ostvarimo željeni rezultat super – zaključila je Pavković. 

Trener Goran Mrđen osvrnuo se na tematiku koja sve zanima, a to je velika razlika koju je Lokomotiva napravila u Koprivnici od čak osam pogodaka prednosti te komentirao koliko je realno pričati o pokušaju stizanja.

Ganjali smo minuse u europskim utakmicama kad je još bio onaj drugi sustav, Liga prvakinja, četiri grupe pa se onda nastavljalo. To kad smo stizali na domaćem terenu bilo je teško. Bilo je Rostov, pet pa doma tri, Pariz tri pa doma dva i tako. Sigurno da ne možemo ni za jednu ekipu tako predvidjeti dal je to Split, Čakovec, Bjelovar, Koka, idemo dobiti s ne znam kakvom razlikom, mi idemo tamo dobiti utakmicu. Mi nijednu utakmicu u Hrvatskoj ako ne odigramo na nekom svom pa kažimo i maksimalnom nivou, mi to teško igramo. Ne razmišljam o nikakvoj razlici, razmišljam o dobroj utakmici i volio bih da ju pobijedimo. Mislim da je nerealno da mi stižemo Lokomotivu. Tamo ima igračica koje imaju iza sebe i reprezentativne medalje i Europsko prvenstvo te su dugo godina zajedno. Sigurno je da i oni imaju svoju računicu i svoju kvalitetu – rekao je trener Goran Mrđen te se nadovezao odgovorom na pitanje vezano uz postojanje pritiska. 

Ne osjećam pritisak i mislim da bi bilo kontraproduktivno stvarati neki nerealni pritisak. Moramo uzeti brojke koje nisu na našoj strani i moramo prvo slomiti brojke, od prošlogodišnjeg Kupa ni ovogodišnjeg prvenstva pa ako je nešto na njihovoj strani onda je to – zaključio je trener Goran Mrđen. 

Osvrnuo se i na novu ozljedu koja je nastala u ovom tjednu u pripremama za subotnji dvoboj. Gabrieli Gudelj je pukla usnica i dva zuba te je dobila šavove te je gotovo nemoguće da bude dio sastava u subotu uz nadanje da se ništa loše više ne može dogoditi do vikend derbija.

Korina Karlovčan je pak odgovorila na pitanje vezano uz promjenu ekipe od početka sezone i zaključila kako je sezona krenula s jednom ekipom, a sad je na terenu izmijenjeni sastav. Naglasila je kako joj osobno nije problem pratiti novi sustav koji trener poslaguje, a u ekipi si međusobno pomažu i nastoje olakšati sve izazove koje im teren svakodnevno donosi. Ono što je istaknula kao veliki plus je to što su ekipu pristigle domaće igračice koje itekako razumiju težinu i važnost derbija.

Prijenosa prema dosadašnjim informacijama neće biti, a u slučaju da će biti live streama, link ćemo podijeliti na našim mrežama i osigurati Vam mogućnost za praćenje iste.