Održana je konferencija za medije uoči gostovanja 4. kola DELO Lige prvakinja. Rukometašice Podravka Vegete očekuje ogled s francuskim Brestom koji je trenutno šestoplasirana momčad skupine A s dva boda u dosadašnja tri odigrana kola, kao i Podravka Vegeta koja je u prvom kolu upisala prve bodove u elitnom natjecanju protiv Budućnosti. Današnjoj konferenciji za medije prisustvovale su igračice Ana Turk i Korina Karlovčan te trener Antonio Pranjić.

Trener Antonio Pranjić vodit će ekipu do daljnjega, a u okviru treninga odrađuje se i priprema kroz video analizu kako bi ekipa bila što bolje pripremljena za subotnje gostovanje. Rekao je više i o zdravstvenom stanju igračica.

Foto: Ivan Brkić

U utorak smo odradili prvi zajednički trening nakon reprezentativnih okupljanja. Ozlijeđena je Nikolina Zadravec koja čeka pregled u ponedjeljak i najvjerojatnije će biti operirana. Na nju prema prognozama nećemo moći računati sigurno mjesec dana. U Brest idemo s jednim desnim krilom Anom Turk koja će podnijeti sav teret te pozicije. Larissa Kalaus nije išla u Osijek jer je pri povratku iz reprezentacije imala zdravstvenih problema, radi se o malo jačoj prehladi no sada je dobro. Večeras će odraditi prvi trening s ekipom i ide s nama na gostovanje. Mi smo jučer odradili i gostovanje u Osijeku s kojim smo zadovoljni iako je u drugom poluvremenu bio vidljiv manji pad. U Koprivnicu smo stigli u pola dva u noći, a ujutro smo već odradili taktički trening koji ćemo nadopuniti s popodnevnim treningom, a sutra rano ujutro krećemo na put – rekao je trener Antonio Pranjić i zaključio kako ekipa u Francusku neće ići s bijelom zastavicom. 

Rekao je nekoliko riječi i o Brestu.

Moćna ekipa koja na svim pozicijama ima odlične igračice. Veliku snagu daje im lijeva vanjska igračica i francuska reprezentativka Niakate, a tu je i odlična vratarka Toft. Njih dvije kad imaju svoj dan mogu pobijediti svakog. Mi idemo u Brest dati sve od sebe i gledat ćemo na našu igru. Želimo biti čvrsti u obrani i mislim da smo ih dobro izanalizirali i da možemo pružiti dobru igru te pokušati doći do pozitivnog rezultata – rekao je trener Antonio Pranjić.

Foto: Ivan Brkić

Imali smo svega nekoliko treninga nakon Team Weeka. Atmosfera je dobra, ali se još uvijek prilagođavamo novonastaloj situaciji, ali svakako to ne smije i neće utjecati na naše zalaganje, trud i dat ćemo sve od sebe u subotu – rekla je Turk na današnjoj konferenciji za medije. 

O subotnjem ogledu je nekoliko riječi rekla i Korina Karlovčan.

Foto: Ivan Brkić

Nismo imali puno vremena za pripremu jer je bio Team Week. U utorak popodne smo se okupile, a u srijedu smo već imale i prvenstvenu utakmicu s dužim putovanjem do Osijeka. Danas smo imali trening ujutro i imamo još dva treninga za pripremu za ogled s Brestom. To je jedno od težih gostovanja, ali znamo da ćemo dati sve od sebe i boriti se – rekla je Karlovčan. 

Utakmicu će suditi bugarski sudački par Georgi Doychinov i Yulian Goretsov, a delegat EHF-a će biti Ferdinand Ferry Van der iz Nizozemske. Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 18 sati, a prijenos će biti na 2. programu Arene Sport.