U prostorijama RK Podravka održana je konferencija za medije uoči prve utakmice četvrtfinala EHF Kupa. Podravka Vegeta u dvorani Gimnazije Fran Galović dočekuje Thüringer HC iz Njemačke. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 1. ožujka, s početkom u 15 sati. Pravdu će na utakmici dijeliti Viktorija Alpaidze i Tatyana Berezkina iz Rusije, a delegat je Emir Beslija iz Crne Gore.

Govornici na konferenciji za medije bili su trener Zlatko Saračević te igračice Ana Turk i Aneta Benko.


Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević:

Mi smo primaran cilj za ovu sezonu ostvarili no tu ne stajemo. Došli smo do četvrtfinala EHF Kupa i ne krijemo želju da odemo još dalje. Igramo protiv Thüringera koji je jako dobra ekipa. Igrali smo prošle godine s njima u Ligi prvaka te ih poznajemo. Iz skupine EHF Kupa dolaze neporažene te nas čeka dva sata žestoke borbe s njima. Utakmica u Koprivnici tek je prvo poluvrijeme. Njih ozljede nisu zaobišle kao i nas. No to je normalno u ovoj fazi natjecanja. Koja god od igračica izađe na teren dati će svoj maksimum i to je to.

 

Igračica Ana Turk:

Atmosfera u ekipi je dobra. Imale smo priliku malo se odmoriti i spremne smo za nove pobjede u EHF Kupu. Taktički se pripremamo, imamo još nekoliko dana za trening te nas čeka dobra utakmica. Imamo prednost svoje dvorane i punih tribina te se nadam da ćemo već ovog vikenda napraviti prvi korak prema polufinalu.

 

Krilo Podravka Vegete Aneta Benko:

Moramo se maksimalno fokusirati. Ove nam utakmice puno znače, a u ovoj fazi natjecanja više si ne možemo priuštiti kikseve. U ove dvije utakmice odlučivat će sitnice. Mi žarko želimo prolazak dalje jer mi smo ekipa koja to zasigurno može i zaslužuje.

Izravan prijenos utakmice bit će na HRT 2 s početkom u 14:55 sati.

Foto: Valentino Štefanek

 

Trener Zlatko Saračević još će dvije godine biti na klupi RK Podravka Vegete

 

Trener Zlatko Saračević i RK Podravka, na obostrano zadovoljstvo, odlučili su produžiti suradnju. Trener Saračević potpisao je novi ugovor te će još dvije godine biti na klupi Podravka Vegete.

Ugovor traje do ljeta 2022. godine, a prilikom potpisivanja ugovora trener Saračević je izjavio:

Želim se zahvaliti rukovodstvu kluba na dosad ukazanom povjerenju te njihovoj želji za nastavkom suradnje. Kao trener Podravka Vegete imam zaista odlične uvjete za rad. Imam kvalitetnu ekipu i slobodu u vođenju ekipe na svoj način. Nadam se da nas i sljedeće dvije sezone čeka dodatni napredak te još bolji rezultati.

Direktorica Rukometnog kluba Podravka Vlatka Mihoci zadovoljna je ostankom trenera na klupi te je izjavila:

Za ostvarenje dugoročnih ciljeva potreban je kontinuitet. Zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom s trenerom Saračevićem i nije bilo nikakvih prepreka da se ona ne nastavi. Sve što je dogovoreno i stavljeno za cilj pred trenera i ekipu zasad je ostvareno. Namjera nam je nastaviti pružati dobre partije, kako u europskim natjecanjima, tako i u domaćem prvenstvu i kupu, a s trenerom Saračevićem na čelu u to ne sumnjam.

Zlatko Saračević na klupu Podravka Vegete došao je uoči sezone 2018./2019. te je u istoj sezoni s Podravkom osvojio Kup Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske. Kroz uspješne kvalifikacije ostvaren je plasman u Ligu prvakinja te je Podravka Vegeta stigla do četvrtfinala EHF Kupa.

U aktualnoj sezoni Podravka Vegeta neporažena je u svim domaćim natjecanjima, nastupala je u Ligi prvakinja te je ovog vikenda očekuje prva utakmica četvrtfinala EHF Kupa.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama (klik na ikonu za link):