Održana je konferencija za medije uoči utakmice 2. kola DELO EHF Lige prvakinja. Podravka Vegeta u Koprivnici dočekuje norveški Vipers Kristiansand. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje, 13 listopada, a igrat će se u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u 18 sati. Utakmicu će suditi Marija Ilieva i Silvana Karabeska iz Makedonije, a delegat je Victor Poladenko iz Rusije.
Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević i igračica Ana Debelić.
Na početku konferencije prisutnima se obratio trener Saračević.

U Metzu nismo pokazali ono što možemo i trebamo pružiti u Ligi prvakinja. Zadovoljan sam reakcijom igračica na utakmici s Osijekom. Odigrale su fenomenalno, pokazale su želju te nam ostaje da se do kraja tjedna pripremimo za utakmicu, popravimo greške te pokažemo puno bolje izdanje nego u Metzu – rekao je trener Saračević.

Osvrnuo se i na Vipers koji nam dolazi u goste ove nedjelje. Vipers je, baš kao i Metz, prošlogodišnji sudionik završnice Lige prvakinja. Ukupno su osvojili treće mjesto nakon pobjede nad Metzom.

Radi se o vrhunskoj ekipi. Utakmicu prvog kola su odigrali fenomenalno ostavivši protivnice na devet razlike. To je norveški dream team. Heidi Loke za koju se pričalo da neće igrati na kraju je odigrala svih 60 minuta te je bila najbolja na terenu. Oni u svojoj ekipi imaju pet reprezentativki Norveške, a za njih igra i Marta Tomac koja je nekad bila naša reprezentativka. Razloga za optimizam ima, igramo pred domaćom publikom i vjerujemo da ćemo pružiti dobar otpor protivnicama – kazao je trener Saračević.

Nakon trenera okupljenima se obratila i kružna napadačica Ana Debelić.

Stanje u ekipi je dobro. Sabrali smo se nakon poraza u Francuskoj no nadam se da smo izvukli pouku iz te utakmice. Vipers je brza ekipa protiv koje treba puno trčati no nadamo se da ćemo ostaviti pred domaćom publikom puno bolji dojam nego u Metzu – rekla je Debelić.

Ulaz na utakmicu je besplatan no zbog ograničenog kapaciteta dvorane potrebno je imati valjanu ulaznicu. Također utakmica se može pratiti i u izravnom prijenosu s početkom u 17:55 na HRT2.