Održana je konferencija za medije uoči utakmice 2. kola EHF Kupa. Podravka Vegeta odlazi u Dansku gdje ih očekuje utakmica protiv Kobenhavn Handballa. Igra se u dvorani  Frederiksberg Opvisnings Hal, a utakmica je na rasporedu u subotu, 11. siječnja, s početkom u 14 sati. Susret će suditi Georgi Doychinov i Yulian Goretsov iz Bugarske, a delegat je Frank Böllhof iz Njemačke.

Govornici na konferenciji za medije bili su trener Zlatko Saračević te igračice Dragica Džono i Aneja Beganović.

Trener Zlatko Saračević obratio se okupljenim novinarima:

Kopenhagen je druga priča u odnosu na Maguru s kojom smo igrali ovog vikenda. Radi se o mnogo kvalitetnijoj ekipi koja ima totalno drugačiji stil igre, a imaju i individualnu kvalitetu.. Kružna napadačica Linn Blohm proglašena je za najboljeg pivota na svjetskom prvenstvu, desno krilo Debbie Bont je prvakinja svijeta sa svojom reprezentacijom te kapetanica Mia Rej Bidstrup koja već puno godina igra velika natjecanja. Jedna kvalitetna i jaka ekipa koja dolazi iz iznimno jake lige. Ekipa koja odlično igra kod kuće te igra brzi rukomet s puno napada. Ne smijemo pustiti da nam nametnu svoj ritam igre jer bi mogli upasti u probleme.

Trener Saračević također je naglasio da je važno početi pobjeđivati u gostima te donositi bodove kući, a spomenuo je i to da nema većih zdravstvenih problema u ekipi pa je tako ekipa kompletna za put u Dansku.

Kapetanica Podravka Vegete Dragica Džono:

Atmosfera u ekipi je dobra, pobjeda nad Magurom svakako je utjecala na to da nam samopouzdanje poraste, no mi igramo utakmicu po utakmicu. Znamo što nas čeka u Danskoj. Imamo još nekoliko dana da se pripremimo najbolje što možemo. Ja vjerujem u svoju ekipu i znam da ćemo dati sve od sebe u Kopenhagenu.

Aneja Beganović pojačanje je na mjestu kružne napadačice, a tamo je zamijenila ozlijeđenu Anu Debelić:

Slažem se s trenerom i Dragicom te mislim da se dobro pripremamo za utakmicu u Danskoj. Imamo još dva-tri dana da ih proučimo i spremimo se za njih. Svaka utakmica počinje s nula-nula, a mi imamo šezdeset minuta da damo sve od sebe. Bitno je da puno trčimo jer igramo protiv brze ekipe.

 

Foto: Ivan Brkić