Održana je konferencija za medije uoči 3. kola EHF Kupa. Podravka Vegeta odlazi u Mađarsku gdje je čeka utakmica protiv branitelja naslova Siofóka. Utakmica se igra u dvorani Kiss Szilard Sportcsarnok, a na rasporedu je u subotu, 18. siječnja, s početkom u 17 sati. Sudit će Anatoliy Novikov i Valeriy Rozhkov iz Ukrajne, a delegat je Leopold Kalin iz Slovenije.

Govornici na konferenciji za medije su bili trener Zlatko Saračević te igračice Jovana Risović i Lea Franušić.

Trener Zlatko Saračević o stanju u ekipi te o tome što Podravka Vegetu očekuje u Mađarskoj:

Idemo u Siófok gdje nas očekuje jedna od najboljih ekipa u Europi. Nemaju dugu povijest niti priču, no radi se o ekipi koja ulaže mnogo.  Imaju deset stranih igračica i to vrhunske kvalitete. Andreja Kobetić, Katarina Ježić, Nerea Pena te još nekoliko strankinja koje su stasale u najjačim ligama u Europi. Očekuje nas teška utakmica, no naš cilj se zna. Želimo osvojiti osam bodova u EHF Kupu te ostvariti plasman dalje u četvrtfinale. Pred nama su još četiri utakmice da to postignemo.

Trener Saračević napomenuo da će se utakmica odigrati u manjoj dvorani, no svejedno se očekuje vrhunska atmosfera i glasno navijanje. Napomenuo je i da unatoč dvije pobjede euforije nema već se radi jednako kao i uvijek.

Vratarka Podravka Vegete Jovana Risović:

Nakon dvije pobjede imamo dosta samopouzdanja, no mjesta euforiji nema. Znamo kolike su naše mogućnost i igrat ćemo u skladu s njima. Ekipa Siófoka je iskusna i kvalitetna, a posljednjih su godina doveli velika imena te imaju konstantu igranja europskih natjecanja. Mi ćemo igrati kao i do sada, popravit ćemo neke mane u našoj igri i mislim da se možemo nositi s Mađaricama. Nama nije problem igrati pred paklenom atmosferom. Štoviše nama to i odgovara jer smo na to naučene u Koprivnici.

 

Vanjska igračica Lea Franušić posljednjih je mjesec dana izostala s terena zbog lakše ozljede, no za Siófok je spremna:

Atmosfera u ekipi je pozitivna, dvije pobjede digle su raspoloženje. No, ne smijemo ostati na tome. U Mađarskoj nas čeka teška i zahtjevna utakmica, a mi ćemo dati sve od sebe i boriti se do kraja.

 

Siófok i Podravka Vegeta trenutno imaju isti broj bodova u skupini B EHF Kupa, ali Mađarice imaju bolju gol razliku od naših cura. Magura i Kopenhagen do sada nisu upisali niti jednu pobjedu. Uzvrat između Podravka Vegete i Siófoka na rasporedu je već sljedećeg vikenda u Koprivnici.

Utakmicu možete pratiti u izravnom prijenosu na HRT 2 s početkom u 16:55 sati.

 

Fotografije: Ivan Brkić