Krsnik u skoku // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta bez ikakvih sumnji i muka svladala je ekipu Bjelovara u 3. kolu 1. HRL za žene. Rezultat je 32:19 za domaće, poluvrijeme 15:8. Bjelovar je prošle sezone ispao iz 1. HRL, ali mu je pogodovalo to što je Zelina istupila iz natjecanja, pa se Bjelovar administrativno vratio.

Muke sa semaforom // Foto Ivo Čičin-MašanskerKod 4:0 za Podravku Vegetu nastali su problemi sa semaforom, pa se mjerilo ručno, a za gledanje to je bilo vrlo mučno. Blizu je Liga prvakinja, tehničke probleme trebalo bi na vrijeme uočiti i otkloniti. Da se ne blamiramo. Ali barem je rasvjeta bilo dobra. Podsjećamo da su neke utakmice počinjale u polumraku, a svjetla su se pojačavala tek na intervenciju čak i fotoreportera, jer se u polumraku ne može napraviti korektna snimka ni s kvalitetnim fotoaparatima.

Čvrsta obrana domaćih // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta dominirala je u rezultatu i Bjelovar je bio bez ikakvog izgleda, a ljutnja na suce bila je jednostrana. Šošta su dosudili na štetu domaćina: golovi iz šest koraka, čudna isključenja i puno sedmeraca. Kad bi se tako sudilo u jačim natjecanjima, Podravka bi ostala bez igračica, jer 16 minuta isključenja nije odraz grube igre, već je kažnjavana i dozvoljena oštrina.

Kod gošći očekivano je dobro branila Josipa Sanader (13+1), a glavni oslonac za ostatak ekipe uz nju je i svestrana vanjska igračica Kristina Smiljčić (5+4).

Korina Karlovčan // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravkine golmanice obranile su 16 lopti, a (iz kontri, s krila i 7 m) nazabijala se Ekatarina Nemaškalo (5+1), u 2. poluvremenu malo aktivnija bila je Selena Milošević (4+1), ali naziv igračice utakmice zaslužila je mlada Korina Karlovčan s pet zgoditaka u kratkom boravku na terenu. Dobila je najviše pljeska.

UTAKMICA 3. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – BJELOVAR 32:19 (14:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 200. Suci: Josip Kuhar (Samobor) i Damir Prelčec (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Damir Kuti (Osijek).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (1+2), Kapitanović (5+0), Milenković (8+1); A. Nikšić 2, Dežić 1(1), Karlovčan 5, S. Šenvald 1, Krsnik 3, Milošević 5(1), Džono 4, Nemaškalo 6(1), Mrđen, Papac 1, Dragišić 1, Vidak, Franković 3. TRENER: Goran Mrđen.

BJELOVAR: Sanader (13+1), Maras (-+0); M. Nikšić 1, Smiljčić 9(4), Tolić 1, Mikulić 3, Galetić, D. Kuzmić 2, Horvat 1, Bedeković, P. Kuzmić, Gavrić 1, Hruby, Gašparović, Turković 1. TRENER: Hrvoje Cikoja.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Bjelovar 9(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 16 minuta (S. Šenvald i Milošević 2+2, Krsnik, Džono, Papac, Vidak po 2), Bjelovar 8 minuta (Mikulić diksv. u 49′, Tolić 2+2, Sanader 2).

CRVENI KARTON: Anamarija Mikulić (Bjelovar), izravni crveni karton u 49′ zbog grubog prekršaja.

IGRAČICA UTAKMICE: Korina Karlovčan (Podravka Vegeta).Lana Franković u skoku // Foto Ivo Čičin-Mašansker