Andrea Božić u ležećem položaju // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrNije bilo izenađenja u prvoj utakmici dvostrukog kup programa u osmini finala, u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici: Podravka Lino – Sesvete Agroproteinka 32:37 (16:23). Prošlogodišnje finalistkinje kupa održanog u Samoboru snažnija su ekipa, iako mladim rukometašicama Podravke Lino sva priznanja za borbenost, izdržljivost, neposustajanje ni kad je suparnik vodio s velikom razlikom. Sesvete Agroproteinka je u črtvrtzavršnici.

Upravo u tome s ogledala kvaliteta domaće ekipe. Jasno da joj nedostaje iskustvo, pa otud nepažnja u obrani. Za napad, kad se postignu 32 gola, nema se što prigovoriti, a u tom dijelu osobito su se istklae sestre Larisa (9 golova) i Dora (6) Kalaus. a lijepi su bili i golovi Stele Slivar s krila. U 2. poluvremenu Annabel Telic obranila je nekoliko zicera i pridonijela približavanju u rezultatu. Red je da pohvalimo Linice što su do 20. minute držale utakmicu neriješenom.

Sesvete su u Ekaterini Nemaškalo na krilu i Petri Stopić na pivotu imale udarnu snagu, a bile su potpomognute i ostatkom prvoligaškog ”pogona”: Franković, Pavlek, Jakara, Grmoja…

Napad Podravke Lino i obrana Sesvete Agroproteinke // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrSuci su ostavili loš dojam zbog neujednačenog kriterija, a ovo je tko zna koji sudački par koji ne sankcionira povlačenje za dres i rušenje s leđa. Imali su i dosta problema s brojenjem koraka, pa je u jednoj takvoj situaciji Feletar morao korigirati kolegicu Vujić. Sigurno je da su oštetili domaće, ali, jasno: ne bitno, jer su Sesvete jače.

Međutim, rukomet koji smo gledali zaslužuje dobru ocjenu, jer je bilo zanimljivo i za koprivničke pojmove igralo se pred ”ugodno popunjenim” gledalištem s više od 150 gledatelja.

UTAKMICA OSMINE FINALA HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA ZA ŽENE

PODRAVKA LINO – SESVETE AGROPROTEINKA 32:37 (16:23)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 150. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Jelena Vujić (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Dražen Bajt (Dugo Selo).

PODRAVKA LINO: Telic (8+0), Krmpotić (3+0); Mikolčić 1, Tvorić 4(1), Slivar 4, Pejak, Bogdanović 1, Božić, Zagorščak, L. Kalaus 9, D. Kalaus 6, Dušak 3(1), M. Oremović, Maljak 2, A. Oremović, Široki 2. TRENER: Branko Krajačić.

SESVETE AGROPROTEINKA: Karaula (4+1), Miloloža (5+1); Miletić, Jakara 4, Pavlek 5, Stopić 8, Grmoja 5(4), Ek. Nemaškalo 8, Pejčić, Kranjec 1, Franković 5, Bezjak 1, Benić. TRENERICA: Elena Nemaškalo.

SEDMERCI: Podravka Lino 5(2), Sesvete Agroproteinka 4(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 8 minuta (Božić 2+2, Tvorić, D. Kalaus po 2), Sesvete Agroproteinka 6 minuta (Pavlek 2+2, Benić 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Petra Stopić (Sesvete Agroproteinka).