Rukometašice Podravke 2 Lino jučer su u Koprivnici odigrale 12. kolo 2. HRL – sjever. U goste im je došla ekipa RK Olimpija iz Osijeka. Gošće su bile bolje s rezultatom 26:30 dok je rezultat na poluvremenu bio 12:16.

Olimpia je derbi 12. kola dobila u potpunosti zasluženo i na taj su način uzvratile Podravki za poraz u prvom dijelu prvenstva. Podravka Lino nastupila je bez Jandrašić, Popović i Franušić koje su bile zauzete obavezama u Podravka Vegeti, a one bi svojim iskustvom sigurno pridonijele boljoj igri ekipe.

Trenerica Đurđica Zečević nakon utakmice:

Zadovoljna sam igrom svoje ekipe. Igrale smo protiv ekipe koja pretendira na naslov prvaka, a u svojem sastavu ima nekoliko igračica s dugogodišnjim igračkim stažem i fizičkom nadmoći. Iako su gošće većinu utakmice bile u vodstvu ne smatram da su nas “razbile”. Štoviše, mi smo im cijelo vrijeme rezultatski bile blizu i malo  je nedostajalo da okrenemo utakmicu u svoju korist. Mojim igračicama sve čestitke na zalaganju,borbenosti i dobroj igri.

 

Takva jaka utakmica ekipi je dobro došla u fazi priprema za kadetsko državno prvenstvo, a trenerici pomogla u nalaženju taktičkih rješenja.

Veseli i uspješan povratak Josipe Josipović koja je nekoliko mjeseci izbivala s terena zbog ozljede. Podravka 2 Lino natjecanje nastavlja na dva fronta (2.HRL i 1.MKRL), ali s jačim naglaskom na pripreme za Završnicu kadetskog prvenstva Hrvatske.

 

RK PODRAVKA 2 LINO 26 (12)

RK OLIMPIJA 30 (16)

KOPRIVNICA – SD GImnazije Fran Galović, GLEDATELJA: 100, SUCI: Milan Kopač i Vedran Prelogar (Zagreb), NADZORNIK: Ratko Budimir (Bjelovar).

PODRAVKA LINO: Josipović 3, Strugar 2, Stručić 4, Vuljak 4, Crnjak, Vrabelj 2, Balaško 2, Zagrajski, Firšt 1, Dedi 2, Beljak, Mergle 4, Strahija 2, Perić 1, Švenda, Galinec. Trenerica: Đurđica Zečević.

OLIMPIJA: Barišić, Dorić 1, Matasović 2, Šljaković, Pivara, Matota 1, Matijević 1, Pavošević, Krajnović 5, Vlašić 4, Tomas, Humel, Zirn 13, Kušenić, Dorić. Trener: Toran Dorić.

SEDMERCI: Podravka Lino 3 (3), Olimpija 6 (6).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 8 min. (Stručić 2+2, Vuljak, Dedi), Olimpija 8 min. (Tomas, Zirn, Dorić)

CRVENI KARTONI: – .