Hrvatska - Brazil // Foto Uroš Hočevar, IHFU prvom kolu olimpijskog turnira za rukometašice u A grupu Hrvatska je izgubila od Brazila 23:24 (10:9), jer nije znala sačuvati prednost tokom susreta i jer je bila podložna greškama. U početku je zabijala Franić-Elez, a poslije krila Jovetić i Zebić, Tatari je bljesnula u nekoliko navrata, a puno više se očekivalo od Penezić.

Penezić je zabila dva gola, nije iskorištavala svoj skok i šut bez dodira s obranom, a čak 14 udaraca obranila je brazilska vratarka Masson. Jelčić je imala polovični učinak, a već dulje vrijeme Grubišić slab.

Izbornik je postavio ekipu kako je bilo najbolje, ali igračice same snose krivicu za ovaj neugodan poraz na startu. Naime, pobjeda bi donijela sigurnost u osvajanju 3. mjesta u skupini, što bi u križanju donijelo i lakšeg suparnika u idućoj rundi na ispadanje, a ne vjerojatno Norvešku.

U prvoj utakmici A skupine Rusija je pobijedila Angolu 30:27, Angolu koja je idući suparnik Hrvatskoj u ponedjeljak, 30. srpnja. U posljednjoj utakmici 1. kola A grupe Crna Gora pobijedila je Veliku Britaniju s 31:19.

SKUPINA A, PRVO KOLO
HRVATSKA – BRAZIL 24:23 (10:9)
LONDON – Dvorana Copper Box. Gledatelja: 3942. Sutkinje. Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura (obje Francuska). IHF delegat: M. Prause.
HRVATSKA: Grubišić (2+-), Jelčić (7+0); Tatari 3, Jovetić 6, Šerić, Gaće 1, Pušić-Koroljević, Horvat, Franić-Elez 4, Penezić 2, Lovrić, Zebić 5(1), Milanović Litre 2, Bašić. IZBORNIK: Vladimir Canjuga
BRAZIL: Masson (13+1), Pessoa (-); Diniz, Nascimento 5(2), Rocha 1, Piedade 2, Silva 3, Rodrigues 2, Quintino, Pinheiro, Amorim 5, Cararo, Moura 2, Cavaleiro 4. IZBORNIK: Soubak Morten.
SEDMERCI: Hrvatska 3(1), Brazil 2(2).
ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Šerić 2+2, Tatari, Penezić po 2), Brazil 12 minnuta (Amorim 2+2+2,Diniz 2+2, Piedade 2).