Olimpijada-vrtici-1Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine doživio je svoje 15. izdanje. Pod geslom ”I ja ću biti olimpijac” više od 14.700 djece iz 399 vrtića diljem Hrvatske igralo je mali nogomet, trčalo na 50 metara, natjecalo se u štafeti 4×25 metara, bacalo lopticu u dalj i skakalo u dalj. Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine sa ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Olimpijada-vrtici-2U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice, 15. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Koprivnice održao se u subotu 14. svibnja u sportskoj dvorani Srednje škole. Očekuje se dolazak 300 mališana i njihovih voditelja te velik broj navijača. Medalje natjecateljima dijelili su perspektivni mladi sportaši iz različitih koprivničkih klubova

Olimpijada-vrtici-3Tako se iz RK Podravke s.d.d. sudjelovale mlade rukometašice Tena Petika, Viktorija Šestak, Maja Delić i Gabrijela Vrabec (na slikama). Djevojke su pomagale kao volonteri u suđenju kod atletskih disciplina i dodjeljivale su medalje pobjednicima. Nekada davno i one same bile su olimpijske pobjednice.