esp-cro-1-photo-uros-hocevar-ihfNakon uspješnog nastupa u kvalifikacijskim utakmicama i četiri pobjede, hrvatska ženska rukometna reprezentacija u četvrtzavršnici olimpijskog turnira izgubila je od Španjolske 22:25 (12:13) i tako završila svoj prvi i povijesni nastup na Olimpijskim igrama. Cilj je bio barem četvrtzavršnica, a što nije bilo i borbe za medalju, to će izanalizirati stručnjaci.

Hrvatska sa samo dvije raspoložene igračice (Jelčić i Tatari) od kojih je jedna dio utakmice sjedila na klupi zbog ozljede (Tatari) i uz, zbog ozljede, zadnjih 20-ak minuta izostanka ključne vanjske igračice (Penezić) nije mogla bolje. To jest mogla je, ali je obrana u 2. poluvremenu (osim Jelčić) bila neorganizirana, a, eto, neke igračice kad ih trebaš – nemaš ih.

Ova utakmica pokazala je da selekcija ove reprezentacije nije završena, jer, objektivno, neke su se upisale, neke otpisale. Izbornik Canjuga će vjerojatno morati ukinuti čekaonicu, u kojoj se stalno čeka da se netko umilostivi i proigra, a i od cura bi bilo dosta priča o glavama i isprike tipa: mi smo žene, s nama se nikad ne zna.

Mora se znati, jer se veliki rezultati postižu kad se zna. Odlazak na Olimpijadu, prolazak u četvrtzavršnicu dobri su rezultati. Borba za medalju (polufinale, dakle) bio bi veliki rezultat.

Pa s tim nadama čestitamo djevojkama na učinjenom dosad i čekamo da uhvate brzi vlak-voz na EP-u u Srbiji, u Novom Sadu u prosincu.

OLIMPIJADA ČETVRTFINALE RUKOMETAŠICA
ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 25:22 (13:12)
LONDON –
Dvorana Copper Box. Gledatelja: 4553. Suci: Vaclav Horaček i Jirži Novotny (oba Češka).
ŠPANJOLSKA: Navarro (10+0), Ciobanu (-+0); Lopez Herrero, Barno, Alberto 2, Fernandez Ibanez 3, Cuadrado 1, Mangue 3, Aguilar 3, Alonso 3(1), Pinedo 7, Fernadez Molinos 3, Amoros, Elorza. IZBORNIK: Jorge Duenas de Galarza.
HRVATSKA: Grubišić (-), Jelčić (14+2); Tatari 5, Jovetić 1, Šerić 1, Gaće 1, Pušić-Koroljević, Horvat 1, Franić 1, Penezić 3, Lovrić 2, Zebić 3(2), Milanović Litre 2, Bašić 2. IZBORNIK: Vladimir Canjuga.
SEDMERCI: Španjolska 3(1) , Hrvatska 2(2).
ISKLJUČENJA: Španjolska 6 minuta (Cuadrado, Mangue Pinedo), Hrvatska 12 minuta (Penezić i Milanović Litre 2+2, Šerić i Bašić po 2).