Božica PalčićOd siječnja do travnja iduće godine ponovno će se igrati Regionalna liga WRHL. Prošlog tjedna, u srijedu 23. studenoga, direktorica RK Podravke s.d.d. Božica Palčić bila je u Crnoj Gori, u Podgorici, na sastanku Regionalne lige, na kojem su bili i predstavnici klubova sudionika budućeg natjecanja: Budućnosti iz Podgorice (Crna Gora), Vardara iz Skoplja (Makedonija) i Krim Mercatora iz Ljubljane (Slovenija).

– Dogovorili smo da nastavljamo s igranjem Regionalne lige, a sudjelovat će samo četiri kluba iz regije – izvijestila je Božica Palčić – Igrat će se po sistemu turnira, bitd će organizirana četiri turnira, a svaki klub domaćin je i organizator jednog turnira.

Božica Palčić je istaknula da ima suglasnost Nadzonrog odbora RK Podravka s.d.d. da Podravka Vegeta nastupa u Regionalnoj ligi u sezoni 2016/2017.

Objasnila je sustav natjecanja. Neće to biti klasični turniri gdje svatko igra sa svakim, iako će na svakom turniru sudjelovati sve četiri ekipe.

– Turnir će se igra dva dana, ali ne igra se svatko sa svakim, već svaki klub ima jednu utakmicu na dan, što znači da na svakom turniru dvije ekipe ne igraju međusobno. Primjerice na turniru u Podgorici Podravka Vegeta igrat će s Vardarom i Krimom, a neće s Budućnosti, dok na sljedećem turniru u Koprivnici Podravka će igrati s Budućnosti i Vardarom, a neće s Krimom – rekla je Palčić.

Određeni su termini odigravanja turnira, što može biti podložno promjenama:

1. TURNIR – PODGORICA 14. i 15. siječnja
2. TURNIR – KOPRIVNICA 25. i 26.ožujka
3. TURNIR – LJUBLJANA 1. i 2. travnja
4. TURNIR – SKOPJE 25. i 26. ILI 29. i 30. travnja.

NE OZDRAVI LI KAPITANOVIĆ – DOLAZI NOVA GOLMANICA

Poznato je da Ivana Kapitanović propušta Europsko prvenstvo zbog ozljede na pripremama reprezentacije, a do kada će se oporavljati tek se utvrđuje.

– Što se tiče Ivane Kapitanović, ona je obavila magnetnu rezonancu i pregled kod ortopeda. Ovaj tjedan ide na pregled kod još jednog ortopeda, pa ćemo nakon toga znati puno više što se tiče njezine povrede te daljnjeg postupanja – rekla je Božica Palčić.

Pokazalo se kao sportski pogrešna procjena što je Podravka Vegeta ušla u sezonu sa samo dvije vratarke, jer svaka ozbiljnija ekipa u Europi ima tri vratarke u zapisniku. Stručnjaci su u stvaranju ovosezonske ekipe trebali izboriti pobjedu struke nad (pr)ocjenom od oka. Ako je zbog štednje, onda nas može skupo stajati i u kadrovskom i natjecateljskom smislu. Nije tajna da će se, u slučaju izostanka Ivane Kapitanović u prvoj polovici iduće godine, morati angažirati nova golmanica.

Već u siječnju na rasporedu su četiri utakmice: 14. i 15. siječnja dvije utakmice Regionalne lige sa sudionicima Lige prvakinja, Vardarom i Krim Mercatorom u Podgorici, 21/22. siječnja utakmica osmine finala Hrvatskoga kupa, a 28. siječnja prvenstvena utakmica s Trešnjevkom u Zagrebu. Također, 18. veljače igra se derbi prvenstva s Lokomotivom.