Rukometašice Podravka Vegete odigrale su i posljednje prvenstveno kolo na domaćem terenu protiv varaždinske Koke i upisale rutinsku pobjedu za kraj rezultatom 42:24, poluvrijeme 24:14. Danas su priliku dobile i mlađe igračice koje su u potpunosti opravdale povjerenje trenera Gorana Mrđena i rezultat ni u jednom trenutku nije bio doveden u pitanje.

Uoči početka utakmice priredili smo kratku svečanost na kojoj su direktorica Rukometnog kluba Podravka Vlatka Mihoci i predsjednik NO RK Podravke s.d.d. Ivan Pal predali cvijeće i znak pažnje igračicama koje napuštaju klub te trenerima Goranu Mrđenu i treneru vratarki Goranu Trajkovskom.

Direktorica Kluba Vlatka Mihoci je cvijeće uručila i mladim nadama koje su osvojile srebro na Mediteranskom prvenstvu u Crnoj Gori s kadetskom reprezentacijom, a inače su igračice Rukometnog kluba Podravka i to Magdaleni Rumek, Tari Đelekovčan i Lei Smiljanec.

Lea Smiljanec, Magdalena Rumek, Tara Đelekovčan s direktoricom Kluba Vlatkom Mihoci//foto: Ivan Brkić
Gudelj, Milosavljević, Mugoša//foto: Ivan Brkić

Od dresa Podravke Vegete oprostile su se Dejana Milosavljević, Dijana Mugoša, Yuliya Dumanska, Selena Milošević, Gabriela Gudelj, Dizyiana Ilyna i Andrea Pavković. Djevojkama koje odlaze želimo puno uspjeha u novim sportskim izazovima koji ih očekuju i općenito u životu. Proveli smo prekrasno vrijeme zajedno u treninzima, predanom radu, zajedničkim pobjedama, porazima i nekim sretnim, a i ponekim tužnim trenucima te smo sve to izdržali zajedno, podržavajući jedni druge. Sada se opraštamo od sezone uz pobjedu i najveću zahvalu na svim odricanjima i provedenim trenucima u ovoj dvorani koja je svima nama kao drugi dom. Neki od nas nastavljaju u istom tonu i sljedeće sezone i sigurni smo da će nam već za sedam dana nedostajati utakmice i sve ono što nas raduje u ovom sportu.

Trener Goran Mrđen//foto: Ivan Brkić

Ono što smo rekli da je cilj kad sam došao, da pobijedimo sve utakmice do kraja i osvojimo Kup smo i uspjeli. Čestitam svojoj ekipi na ovoj sezoni. Bilo je svega i svačega i odlazaka i dolazaka. Bili smo dobri i čestitam svojim suradnicima, svom stožeru te svim zaposlenicima jer smo bili tim – rekao je trener Goran Mrđen. 

Nikolina Zadravec je danas pet puta zatresla protivničku mrežu te je izrazila zadovoljstvo jer je njezina ekipa sezonu zaključila pobjedom.

Sretne smo zbog još jedne uvjerljive pobjede. Mislim da smo bile od prve do zadnje minute agresivne u obrani. Vukle smo polukontru i kontru, postizale lake golove te zasluženo ostavile i ove bodove u Koprivnici. Moram na kraju reći da ostaje žal zbog prvenstva, ali moramo krenuti dalje – zaključila je Zadravec. 

Foto: Ivan Brkić