Podravka Vegeta - Budućnost // Ilustracija s ranijeg susretaNakon sastanka predstavnika klubova sudionika i potencijalnih sudionika Regionalne lige u novoj sezoni, zna se za osam sigurnih sudionika, ali i to da će o eventualnom devetom i desetom sudioniku odlučiti austrijski Hypo i hrvatski Samobor. Međutim, HRS mora odlučiti hoće li ligaškog natjecanja Hrvatske rukometne lige uz Lokomotivu i Podravku Vegetu osloboditi i – Samobor. Od ostalih klubova ligaškog dijela natjecanja u svojim državama oslobođeni su Budućnost i Krim. Zasad je ”na snazi” Regionalna liga s osam klubova u ligaškom dijelu natjecanja, plus četiri prvoplasirana kluba u Final Fouru.

Klubovi su: Vardar i Metalurg (Makedonija), Budućnost i Danilovgrad (Crna Gora), Krim i GEN-I-Zagorje (Slovenija) te Lokomotiva i Podravka Vegeta (Hrvatska).

Na sastanku u Ljubljani, što je održan u petak, Podravku Vegetu predstavljala je v.d. direktorice Ljerka Vresk. On je upozorila na poteškoće u kalendaru u prvih pet kola, jer u u terminu 1. kola (30. kolovoza/1. rujna) u Koprivnici je Memorijalni turnir Josipa Samaražije Bepa (Podravka Vegeta, Hypo, Krim i Budućnost), a u terminu 4. kola (21/22. rujna) Memorijalni turnir Vinka Kandije u Ljubljani, a između toga su kvalifikacije za Ligu prvakinja (Vardar, Lokomotiva).

Podravka Vegeta protiv je turnirskog odigravanja lige, jer bi na taj način Regionalna liga izgubila smisao, a ne dolazi u obzir da se rezultati s memorijalnih turnira računaju za Regionalnu ligu (prijedlog Hypa), s obrazloženjem da bi se tako uštedjelo na putovanjima. Tome su skloni Krim i Hypo, ali nije prošla takva ideja.

Međutim, bit će moguće, kao i ranijih sezona, odigrati u jednom dolasku utakmice u Makedoniji (Vardar, Metalurg) i Crnoj Gori (Budućnost, Danilovgrad).

Podravkina predstavnica predložila je da se vodi računa o troškovima kod delegiranja sudaca i nadzornika. Najjeftinija je varijanta da službene osobe budu iz države domaćina utakmice

Izvučeni su brojevi klubova i kola su određena po Begerovim tablicama: 1. Lokomotiva, 2. Podravka Vegeta, 3. GEN-I-Zagorje, 4. Krim, 5. Vardar, 6. Danilovgrad, 7. Budućnost.

Raspored Podravke Vegete u rujnu (datumi će biti određeni naknadno): 1. kolo PV – Metalurg, 2. kolo Lokomotiva – PV, 3. kolo PV – Budućnost, 4. kolo PV Zagorje, 5. kolo Krim – PV.

Prvi dio prvenstva završava u studenome: 6. kolo Podravka Vegeta – Vardar i 7. kolo Danilovgrad – Podravka Vegeta, 8, 9. i 10. kolo igralo bi se u siječnju, 11. kolo u veljači, 12. kolo u ožujku, a 13. i 14. kolo u travnju. Nakon toga u travnju ili, vjerojatnije, u svibnju, slijedi Final Four.