Podravka Lino, ilustracija // Foto Ivo Čičin-MašanskerU utakmici 16. kola 2. HRL sjever nekompletna ekipa Podravke Lino izgubila je utakmicu s Pitomačom: Podravka Lino – Pitomača 32:42 (17:24). Utakmica je igrana u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici u srijedu, 2. travnja: s odgodom zbog obaveza igračica Podravke Lina u školskim natjecanjima.

TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Utakmica u kojoj nismo očekivali pozitivni rezultat zbog činjenice da smo nastupali bez udarnih snaga (Zagorščak, M. Oremović, Mrđen, Papac, Šenvald, Hmelina, Šafar, Polančec) koje su nastupale na školskom regionalnom natjecanju u atletici, Markanović je također imala školske obaveze, a Krmpotić je ozlijeđena.

Unatoč činjenici da su od dvanaest igračica, koje smo uspjeli skupiti za ovu utakmicu, osam igračica krila, dvije vanjske i jedan pivot, a jedina vratarka Kosnica na početku utakmice nam se ozlijedila, ali je ipak uspjela izdržati utakmicu do kraja, pa čak i imati dosta obrana s obzirom na to da se teško kretala na golu.

Po rezultatu je evidentno da se nisu baš igrale obrane. Naš problem je bio u prevelikoj razlici u visini i težini mojih igračica, koje nisu mogle fizički parirati i zadržati vanjsku liniju gošći predvođenu s Kožarić, Štefanec, Maras kojima su se pridružile Brlas i T. Petković. No, bez obzira na sve utakmica je bila zanimljiva, s dosta lijepih poteza i golova. Relativno dobro smo se držali do samoga kraja utakmice kada smo s nekoliko brzopleto završenih napada u nizu dozvolili Pitomači da nam u desetak minuta paljbom s vanjskih pozicija naprave razliku od 10 golova.

U našoj ekipi istakle su se Pavlović i Ljubić, koje su bile prisiljene igrati na vanjskim položajima, i Alvir koja je sada bila ta koja je morala zabijati i to je dobro radila. Sve ostale su, neke više, neke manje dale svoj doprinos na utakmici.

16. KOLO 2. HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – PITOMAČA 32:42 (17:24)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 50. Suci: Mucko (Varaždin) i Šipoš (Trnovec).

PODRAVKA LINO: Kosnica; Ljubić 5, Karlovčan 2, Šaško, Pejak 1, Benotić 3, Horvat 2, Alvir 7, La. Pavlović 8(2), A. Oremović 2(1), Široki 2, Mikulčić. TRENERICA: Snježana Petika.

PITOMAČA: Kovačić, T. Kožarić, Rajnović; Le. Pavlović, I. Kožarić 10, Čurić 5, Brlas 7, D. Petković, T. Petković 10, Magić, Auer, Bartolić, Štefanec 7(3), Maras 3. TRENER: Marko Bijuk.

SEDMERCI: Podravka Lino 3(3), Pitomača 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 6 minuta (Karlovčan, Benotić, La. Pavlović), Pitomača 6 minuta (Brlas, T. Petković, Štefanec).