Male broncane rukomaetašiceTRENERI SURADNICI // Osvrt piše Nenad Smiljanec

Na Završnici prvenstva Hrvatske za djevojčice B rođene 2006/07. godine održanoj u Umagu od 17. do 20 svibnja, pravo sudjelovanja ostvarilo je 20 ekipa. Iz regije Sjever, uz ekipu Podravke, na Završnicu su se plasirale ekipe RŠD Bjelovar iz Bjelovara i Radnik iz Križevaca. Djevojčice Podravke nalazile su se u grupi C s ekipama Trogir 58, Rab, Trnina iz Križa i Olimpija Osijek.

Četvrtak 17. svibnja 2018.

Prije samog ulaska djevojčica Podravke u autobus na odlasku u Umag, njihovi roditelji su ih iznenadili darom – plišanim tigrom. Tako su dobile maskotu koja je odmah dobila ime Borac i od koje se nisu odvajale cijeli turnir. Borac je bio s njima u autobusu, u šetnji i naravno na klupi za rezervne igračice. Dogovorile su sa sucima da će ga dogodine registrirati te da će biti evidentiran i u zapisniku.

Nakon mirne i ugodne vožnje našeg vozača Ivana Švace te smještaja i popodnevnog odmora uslijedila je prva utakmica. Prvi dan, prva utakmica u grupi pa odmah Trogir 58! Prvak Dalmacije, a znamo da Dalmacija uvijek ima odlične ekipe. No, u utakmicu se ušlo bez imalo respekta prema poznatoj antropometriji dalmatinskih ekipa, pa je ekipa iz Trogira upisala svoj prvi pogodak tek u 16. minuti (utakmice su se igrale 2×10 minuta, što je prekratko). Odlična obrana dovela je djevojčice Podravke do vrijedne pobjede od 7:2.

Najbolje krilo Ena CvelberPetak 18. 5. svibnja 2018.

Sutradan su djevojčice Podravke odigrale tri utakmice. Uz važnost pobjede prve utakmice, koja je svojevrsno probijanje leda, jednako važna je i utakmica koja se igra rano ujutro u 9 sati. U toj utakmici Podravkašice je čekala Olimpija Osijek, a poznato je kako Slavonci uvijek igraju ratnički rukomet. Na sreću, naše djevojčice su se dobro naspavale i bile orne za novo dokazivanje, pa nisu dozvolile nikakvo iznenađenje te su prvo poluvrijeme zavrile s rezultatom 4:0 u svoju korist. Opustile su se u 12. minuti utakmice, kada su djevojčice iz Osijeka postigle svoj prvi gol i na kraju je konačni rezultat bio 9:4 za Podravku.

Nakon svega devedeset minuta, čekala nas je utakmica s Rabom. Pobjeda u ovoj utakmici donosila nam je prvo mjesto u grupi i slobodno prijepodne sutradan, što je veliki kapital za odmor i regeneraciju organizma prije četvrfinala. Igra Raba bila nam je potpuna nepoznanica. No, znali smo da iz Raba potječe naša Ana Debelić, što znači da se na Rabu mora igrati dobar rukomet, a to se i pokazalo točnim. Podravkašice su se u početku utakmice puno mučile i u obrani i u napadu te su na poluvrijeme otišle s minimalnom prednosti 3:2. Sredinom drugog poluvremena djevojčice iz Koprivnice imale su prednost 7:3, koju do kraja utakmice povećavaju na konačnih 12:6.

U trećoj utakmici istoga dana odigrali smo s ekipom Trnine iz Križa. Sretne i vesele nakon tri ostvarene pobjede i sa željom da ostanu neporažene u grupi, djevojčice su u utakmicu ušle motivirano i skoro su je riješile već u prvom poluvremenu, koje je završilo s prednošću od 5:2. Do kraja utakmice povećale su prednost na 11:6 te sa sve četiri pobjede u grupi, uz Lokomotivu, Samobor i Sesvete preskočile su osminu finala i izravno otišle u četvrtfinale, gdje su čekale pobjednika između Omišlja i našeg starog poznatog protivnika RŠD Bjelovar.

Subota 19. svibnja .2018.

Napokon spavanje do mile volje ostvarenim prvim mjestom u grupi, Koprivničanke su u jutarnjim terminima imale slobodno vrijeme koje su iskoristile za šetnju plažom, skupljanje školjki, odmaranje, čitanje te sitna osobna zadovoljstva i sve to (zamislite!) bez mobitela.

Odmorene i naspavane poslijepodne su krenule u bitku za polufinale gdje ih je čekao Omišalj koji je pobijedio RŠD Bjelovar. Omišalj nam je također bio veliki upitnik. Pretpostavljali smo da je kvalitetna ekipa čim je pobijedio Bjelovarčanke koje su pobjeđivale nas te bile prve u našoj regiji. S dozom opreza i željom za odlazak u polufinale djevojčice iz Koprivnice nakon početnih 2:1 u petoj minuti, oslobodile su se grča i do poluvremena su postigle četiri pogotka da bi na poluvrijeme otišle rezultatom 6:2. Sve do zadnje minute držale su prednost od pet golova razlike, kada su se opustile i u zadnjoj minuti primile dva gola za konačnih 9:5. Njihovi osmjesi na licima nakon ostvarenog ulaska u polufinale – neprocjenjivo!

Roditelji, djeca i treneriNedjelja 20. svibnja 2018.

Nedjelja 9 sati, utakmica polufinala s Lokomotivom. Krenulo se oprezno, no odmah je bilo vidljivo da obrana ne funkcionira, ali odolijeva. U drugoj minuti Lokomotiva postiže gol za 1:0, a Podravka u slijedećem napadu uzvraća. Novi napad Lokosica i gol za 2:1, isti napad izjednačenje 2:2. Budi se obrana Koprvničanki, ali nesmotrenost u napadu na agresivnu obranu Zagrepčanki u kojem smo dali nekoliko lopti u ruke protivnicama, Lokosice znalački koriste (upravo u tim situacijama bilo je vidljivo iskustvo od dvije godine više treniranja) i na poluvremenu ostvaruju prednost 7:3 te već tada sebi osiguravaju finale. U drugom poluvremenu djevojčice Podravke oslobađaju se grča i igraju koncentriranije te poluvrijeme završava 3:1, no konačni rezultat utakmice je 10:4.

Nakon utakmice djevojčice odlaze na toliko željeno kupanje od 20 minuta koje izvlači umor iz tijela i vraća osmjehe na lica. Spakirali smo kofere za povratak kući i otišli odigrati utakmicu za treće mjesto. A protivnik, Sesvete. Ekipa koja je tik uz rame Lokomotivi u njihovoj regiji. U glavama nam je poraz od Sesveta iz prijateljske utakmice odigrane prije nekoliko mjeseci. Ali djevojčice Podravke su od samog ulaska u dvoranu i zagrijavanja bile potpuno usredotočene na zadatak koji ih čeka. Utakmica polufinala im je bila dovoljna pouka.

Otvaranje utakmice izvrsno, 2:0, 4:2, no Sesvete se bude nakon polufinalnog poraza od Darde poslije izvođenja sedmeraca, pa su izjednačile na 4:4. Ipak, Podravka pogotkom iz deveterca nakon isteka vremena odlazi na poluvrijeme s prednošću 5:4. U drugom poluvremenu Podravka se stalno pokušava rezultatski odmaknuti, ali uporne Sevečanke to ne dozvoljavaju i drže se do 8:8 u 16. minuti. Tada Koprivničanke postižu gol za 9:8 i do kraja utakmice povećavaju prednost na 11:8 te osvajaju svoju prvu veliku medalju.

Veseli nas ostvareno treće mjesto i osvojena brončana medalja, a jako smo ponosni na našu Enu Cvelber koja je uvrštenja u sedmorku prvenstva kao najbolje lijevo krilo. Ponosni smo i na naše roditelje koji su nas bodrili s tribina, davali nam veliku podršku te cijelo vrijeme vjerovali u nas. Na tome im zahvaljujemo, kao i svim igračicama iz Bjelovara, Olimpije, Trnine te drugih klubova koje su nam također pružile veliku podršku svojim navijanjem.

VIŠE SLIKA POGLAEDAJTE NA FACEBOOK STRANICI Rukometni klub Podravka Vegeta

S utakmice // Foto HRS