TRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević
Bronca oko vrata: Podravkine djevojčice // Foto www.rk-podravka.hrOd 10. do 13. travnja u Poreču u dvorani Žatika odigrana je završnica prvenstva Hrvatske za djevojčice rođene 2000. godine i mlađe. Podravkine djevojčice osvojile su treće mjesto.
Kada bi trebala birati naslov izvješću glasio bi ”Prokletstvo trećeg mjesta”. Naime, već tri godine za redom na završnicama prvenstva Hrvatske za djevojčice spotaknemo se u polufinalu (dva puta Ivanić, jedanputa Koka), iako sve utakmice prije i poslije uvjerljivo dobijemo. Biti ”brončani” među 16 ekipa koje su kroz svoje lige izborile Završnicu ne smatram neuspjehom, ali ta jedna izgubljena utakmica djeluje frustrirajuće i na mene i na moje djevojčice, tim više što je početak bio obećavajući.

U grupi A (s pravom je smatrana težom), redom smo dobili Split (21:10), Rudar (18:14) i Lokomotivu (20:6) te kao prvaci grupe išli na Zamet (drugoplasirani iz grupe B) kojeg smo pobijedili rezultatom 15:11. Do tada najbolji omjer danih i primljenih golova od svih prisutnih ekipa sugerirao je da protivnika u polufinalu (Ivanić) možemo dobiti, iako se radi o odlično selekcioniranoj, treniranoj i vođenoj ekipi (trostruki prvaci Hrvatske).

U 1. poluvremenu utakmica je bila rezultatski izjednačena, dobili smo ga sa 6:5. Vodili smo i do polovine drugog dijela (8:6), ali nesretno treće isključenje našeg najboljeg strijelca Tene Petike (24. min.) i ”flasteriranje” Lucije Jandrašić preokrenulo je utakmicu u korist Ivanića, do konačnog rezultata 12:9 za njih. Nikada nisam komentirala suđenje, ali ovaj puta moram napomenuti da nam ”susjedi” iz Bjelovara nisu bili ni malo skloni, o čemu govori omjer isključenja (8 -4 minute) i sedmeraca (2 mi – 6 protivnik). Ovime niti malo ne umanjujem zasluženost pobjede ekipe Ivanića i njegovih djevojčica, koje su svoju kvalitetu dokazale i trećim uzastopnim osvajanjem naslova prvaka Hrvatske. Čestitamo.

Suze i tugu morali smo brzo potisnuti, a ljutnju preokrenuti u motivaciju, jer nas je zadnjeg dana (nedjelja) čekala ekipa Osijeka u borbi za treće mjesto. Očito smo u tome uspjeli jer je protivnik savladan sa visokih 22:12 pa su rane barem malo zacijeljne.

EKIPA

Na prvenstvu su nastupile (golovi iz svih utakmica):

Leticija Krstanović , Klara Kokša 1, Klara Petričević 4, Ana Sikavica 7, Valentina Benić, Elena Popović 3, Lucija Jandrašić 20, Lana Brkić 4, Ivana Dombaj, Paulina Jurić 1, Gabriela Vrabec, Tena Petika 41, Viktorija Šestak 21, Katarina Borac, Ines Kolar 3, Lana Galinec 1.

Nagrađene pojedinke: petika, Jandrašić i Šestak // Foto www.rk-podravka.hrPOJEDINKE

Na kraju želim pohvaliti igru i ponašanje svih svojih igračica koje su svaka prema svojim mogućnostima dale doprinos osvajanju 3. mjesta. Ipak neke od igračica posebno su se istakle tijekom cijelog prvenstva,što su treneri svih ekipa u odabiru najboljih znali nagraditi. Tako su u najbolju sedmorku ušle Lucija Jandrašić i Viktorija Šestak, a sa 41 postignutim golom Tena Petika je uvjerljivo najbolji strijelac prvenstava, a zbog načina odabira nije mogla konkurirati za još koju nagradu. Uz Ivanić jedina smo ekipa koja ima tri nagrađene pojedinke.

ZAHVALE

Želim zahvaliti na suradnji svojoj kolegici Snježani Petiki, koja je žrtvujući svoje vrijeme, u svojstvu službenog predstavnika bila uz ekipu. Moram spomenuti i zahvaliti se tamo prisutnim roditeljima na potpori. Vjerujem da ih nismo razočarali te da podrška ekipi i u buduće neće izostati. Zahvaljujem na kraju i rukovodstvu kluba, koje nam je omogućilo sudjelovanje na prvenstvu i prezentaciju rada dijela naše rukometne škole.Zavrsni-glasnik-1Zavrsni-glasnik-2Zavrsni-glasnik-3Zavrsni-glasnik-4