Neven Hrupec // Foto Robert ŠoštarićZamolili smo trenera Podravke Vegete Nevena Hrupeca da napiše osvrt na netom završeni turnir u Cluju te prokomentirati suparnike u B grupi Lige prvakinja, gdje su Györ, Krim Mercatr i U Jolidon Cluj.

Piše Neven Hrupec

Nakon odigranog turnira u Rumunjskoj, kojem smo nazočili Krunoslav Tkalec kao snimatelj,Vlado Jakopan kao službeni vozač i ja kao trener, konačno smo saznali i trećeg protivnika u skupini B, a to je pobjednik kvalifikacijskog turnira ekipa U Jolidon Cluja.

S obzirom na viđeno u dva dana mora se reći da je ekipa Cluja zasluženo ušla u Ligu prvakinja, jer je u finalu uspjela svladati Ruski Rostov iz Dona, koji je po mišljenju većine trenera objektivno bolja ekipa od Jolidona.

U JOLIDON CLUJ

Ekipa Cluja nastupala je uglavnom u sastavu: Dinca, Paraschiv, Cartas, Tivadar, Ani-Senocico, Chintoan, Petroczi te u obrani najiskusnija Alina Turcas. Za slabije poznavatelje igračica moći ćemo ih bolje približiti onog momenta kad ćemo igrati prve utakmice s Clujom.

Cluj je iskusna ekipa, u ima prosjeku 30 godina, i obilato koristi to svoje iskustvo koje su igračice Cluja stjecale u mnogim domaćim i inozemnim klubovima kao što su Zalau, Itaxo, Gyor, Oltchim, Brashov, Rapid, Elda i Randers.

OZRAČJE

Dvorana u Cluju bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i ekipa domaćina imala je veliku podršku od strane svojih navijača i gledatelja. Možda je jedan od razloga velike pobjede Cluja pritisak publike pod kojim niti jednoj ekipi neće biti lako igrati u Rumunjskoj.

Sve odigrane utakmice smo snimili i na licu mjesta dobro proanalizirali, a detalje i snimke ćemo koristiti u pripremama za naše službene nastupe.

S obzirom na to da sve ekipe s turnira nastavljaju natjecanje u Europi obratili smo dosta pozornosti na Zaječar, Rostov i Muratpašu, a ujedno ćemo moći pomoći Lokomotivi (ukoliko će im naša pomoć  biti potrebna) s obzirom na to da se sastaju u 3. kolu Kupa kupova sa turskim predstavnicama za koje nastupa i naša Martina Pavić.

U GRUPI UTAKMICE TEŠKE I NEIZVJESNE

Neven Hrupec // Foto Robert ŠoštarićGledajući na našu grupu Lige prvakinja možemo reći da će sve utakmice biti teške i neizvjesne, a Podravka će tražiti svoju šansu za prolazak grupe ili osvajanje trećeg mjesta što bi nas odvelo u završnicu Kupa kupova u kojem bi po kvaliteti zasigurno imali velike šanse za dobar rezultat u Europi ove sezone.

S obzirom na to da nam se približava prva utakmica Lige prvakinja koju Podravka Vegeta igra u Györu, sve svoje misli smo usredotočili na prošlogodišnjeg finalista LP, koji ove godine želi osvojiti naslov prvaka Evrope.

Podravka Vegeta spremat će se za svaku utakmicu i siguran sam da ćemo napraviti sve da pokušamo doći do povoljnog rezultata već u našoj prvoj utakmici.

GYÖR

Ekipu Györa poznajemo jako dobro i znamo kakva nas utakmica čeka u Mađarskoj. Gorbicz, Amorim, Lekić, Loke, Radičević, Lunde… imena su koja izazivaju respekt i sigurno su jedan od favorita ovogodišnje Lige prvakinja.

Nove igračice su im iskusna reprezentativka Francuske Raphaelle Tervel (Besanson, Bera Bera, Larvik, Itaxo), mlada nada mađarskog rukometa Dora Hornyak i nama poznata golmanica Orsolya Her koja je stigla iz Váca kao zamjena za Katalin Palinger, a bila je kratko i članica Podravke Vegete.

KRIM MERCATOR

Ekipa KrimMercatora stari nam je suparnik i jedni o drugima znamo sve, a jedino pitanje je koliko će se nove igračice Krima brzo uklopiti u sustav trenera Tone Tiselja, koji po igračkim imenima ima ekipu vrijednu minimalno polufinala Lige prvakinja. Wörz, Müller, Carmen, Piedade, Torstensson, Kain i Krpež nova su pojačanja Krima, a kad im se dodaju Penezić, Grubišić, Bodnieva, Lazović, Zrnec…po imenima je također ekipa koju možemo smatrati jednom od najjačih u ovogodišnjoj Ligi prvakinja.

PODRAVKA VEGETA

Neven Hrupec // Foto Robert ŠoštarićO Podravka Vegeti neću pričati, jer ćemo pokušati pokazati svoju snagu i srce na terenu, a poznato je da favoriti postoje na papiru i treba ih respektirati i poštivati, a sa znakom suca za početak utakmice vrijedi samo ono što se pokaže na igralištu.

Podravka se ne boji nikoga, a uz pomoć naših navijača nikome neće biti lako igrati u Koprivnici, a nadamo se da bi mogli nekog od favorita uspjeti iznenaditi i u gostima.

Veselimo se novoj sezoni i želim svima nama najprije zdravlje, a onda i barem malo sreće, koja nam je falila prošle godine, i da sve svi zajedno veselimo nakon odigranog prvog kruga Lige prvakinja i na proljeće ponovo nastupimo u Europi.