Snježana Petika nakon utakmice // Foto Ivo Čičin-MašanskerOstvarena je očekivana visoka pobjeda protiv ekipe Darde, koja je doputovala samo s devet igračica, a one niti u jednom trenutku nisu bile prijetnja za naše upisivanje dva nova boda. Bez obzira na visoku pobjedu nisam zadovoljna prikazanim rukometom kao niti zalaganjem na utakmici. Bilo je previše bačenih lopti u ”bunar” i nepreciznosti, no ono što me najviše ljuti je potpuna nezainteresiranost za igru u obrani dijela igračica.

To je i vidljivo po podatku da je igračica Matota zabila čak 15 od ukupno 20 postignutih golova Darde. Istina da jedan dio golova ide i na dušu vratarki, no to nije opravdanje za činjenicu da nikako nisu uspjele poslušati sugestiju s klupe da treba izaći na tu igračicu kako ne bi došla u poziciju da se digne na šut.

Kraj utakmice: Leonarda Šenvald, Klara Kokša, Klara Petričević i Karla Franjkić // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, jedan dio opuštene igre leži i u činjenici da se teško motivirati na utakmici kada je razlika u kvaliteti velika. Međutim, problem je ako se slaba igra u obrani vrlo često ponavlja kod istih igračica. Sve su igračice dobile priliku zaigrati i upisati se u listu strijelaca, a najviše su ih postigle Lea Franušić i Nina Alvir. Moja pohvala ipak ide mlađim igračicama Sikavici, Šestak i Petričević, kojimato neka bude poticaj za još bolji rad i neustrašivost.

Na ovoj utakmici ozlijeđenoj Magdaleni Horvat, pridružile su se virozna Popović i T. Petika koja je u utakmici sa rukometašima Koprivnice obnovila ozljedu lakta i koju sam odlučila sačuvati za nedjeljne utakmice mlađih kadetkinja koje su nam bile bitnije.

UTAKMICA 2.11. KOLA HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – DARDA 35:20 (18:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Sutkinje: Lea Kovač i Anamarija Ogrizek (obje Osijek).

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Franjkić 1, Brkić 2, L. Šenvald 2, Petričević 3, Franušić 7, Hmelina 4, Alvir 6, Šestak 4, Pavlović, Kokša 2, Mikulčić, Sikavica 4. TRENERICA: Snježana Petika.

DARDA: Pavlak; Tisai, Kečkeš, Matota 15, Peter 3, Janković, Kiš 1, Novački 1, Pršić 1. TRENER: Dragutin Hojsak.

SEDMERCI: Podravka Lino 7(5), Darda -.

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 4 minute (L. Šenvald, Franušić), Darda 8 minuta (Matota 2+2, Kečkeš, Peter).Lea i Tea, Franušić i Hmelina // Foto Ivo Čičin-Mašansker