Nakon pažljive analize globalnog zdravlja i situacije koja je nastala posljedicom pandemije koronavirusa te kako bi ona mogla utjecati na zdravlje i sigurnost igračica, ekipa i navijača, Europska rukometna federacija odlučila je otkazati DELO EHF FINAL4.

Završni turnir Lige prvakinja prema rasporedu trebao se održati u Budimpešti od 3. do 6. rujna, a u istom terminu trebale su se odigrati i četvrtfinalne utakmice DELO EHF Lige prvakinja za sezonu 2019/2020, no i one su jednako tako otkazane.

Odluku o otkazivanju potvrdio je Izvršni odbor EHF-a koji je održao videokonferenciju. Posljedicom ove odluke Izvršni odbor je donio novu odluku kojom se obavezuju na povećani napor u promociji ženskog rukometa u sezoni 2020/21.

“Cijelo smo vrijeme bili u kontaktu s Mađarskim rukometnim savezom koji nas je obavještavao o ograničenjima i mjerama koje su donesene u Mađarskoj, a ticale su se javnih okupljanja, sportskih natjecanja i putovanja” – rekao je predsjednik EHF-a Michael Wiederer te nastavio: “Proteklih nekoliko mjeseci EHF je tvrdio da će se utakmice odigrati samo ako bude moguće da svi sudionici budu sigurni i zdravlje bude na prvome mjestu. S obzirom na stanje diljem Europe ne možemo osigurati sigurnu atmosferu za održavanje natjecanja.”

Iz EHF-a ističu kako ova odluka o otkazivanju četvrtfinalnih utakmica i FINAL4-a ne utječe na početak nove sezone DELO EHF Lige prvakinja koja bi trebala početi 12. ili 13. rujna.