NA RASPOREDU 1. KOLO DELO LIGE PRVAKINJA

U goste stiže crnogorska Budućnost BEMAX

Rukometašice Podravka Vegete u subotu u svojoj dvorani pred domaćom publikom otvaraju novu sezonu DELO EHF Lige prvakinja. Detalji o dolasku na utakmicu, broju ulaznica i covid mjerama bit će objavljeni na sutrašnjoj konferenciji za medije koja je zakazana u 12 sati, a na kojoj će sudjelovati trener Neven Hrupec uz igračice Dijanu Mugošu i Dejanu Milosavljević.

Foto: Ivan Brkić (Dijana Mugoša i Dejana Milosavljević u sportskom zanosu)

U prvom kolu elitnog klupskog natjecanja odabranice Nevena Hrupeca će u Koprivnici dočekati dvostruke osvajačice Lige prvakinja, crnogorsku Budućnost. Nakon šest pripremnih utakmica i višetjednog ciklusa priprema bliži se veliki dan koji će označiti start nove europske sezone za koprivničke rukometašice.

Pred stručnim je stožerom sa samim startom priprema bio velik zadatak s obzirom da je u klub pristiglo šest novih igračica i to Larissa Kalaus, Sara Šenvald, Dizyiana Ilyna, Iryna Stelmakh, Bojana Milić i Bianca Maria Bazaliu, a vratarkama se priključila i mlada Nika Galinec iz Podravkine škole rukometa.

Protivnici u grupi A osim Budućnosti, bit će Brest, FTC Rail Cargo Hungaria, CSM Bucuresti, Borusia Dortmund, Rostov Don i Team Esbjerg.

Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe A i B u ovoj preliminarnoj fazi imat će izravan plasman u četvrtfinale elitnog natjecanja. Ekipe plasirane od 3.-6. mjesta će se kroz play-off boriti za prolaz u četvrtfinale.

Sve je spremno za novi start sezone, a premijera je na rasporedu u subotu s početkom u 18 sati u SŠD Josip Samaržija Bepo.