Ekipa iz 1955. godine // Foto Ivan BrkićIzmeđu dviju utakmica 10. memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo obavljeno je svečano otvaranje turnira. Predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d. Olivija Jakupec naglasila je da su se ove godine ujedinila dva jubileja: 60 godina ženskoga rukometa u Koprivnici i kluba te 10. Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo.

Prvakinje Europe 1996. godine // Foto Ivan Brkić– Šezdeset godina postojanja ženskoga rukometa u Koprivnici, jednog od najljepših sportova na svijetu, od čega 50 godina u europskim natjecanjima, brojke su kojima izražavamo divljenje, tradicija je to na čvrstim temeljima zajedništva grada, Podravke, rukometašica i publike. Deseti Bepov memorijal podsjećanje je na utemeljitelja modernog rukometa u Koprivnici, Hrvatskoj i šire. Josip Samaržija Bepo okupio je mlade djevojke i doveo ih do pobjedničkih kruna i zato njemu pripada vječna zahvala svih rukometnih naraštaja. Turnir u njegovu čast samo je mali uzvrat njegovom dugu i obitelji što su nam podarili takvu sportsku veličinu. Njegovo ima i duh njegova stvaranja privukli su na sve turnire ekipe vrhunske europske kvalitete.

Tako su, uz hrvatske, i danas s nama mađarske, slovačke i slovenske prvakinje.

S posebnim poštovanjem pozdravljam sve generacije koprivničkih rukometašica, a posebno generaciju iz samih početaka ovdašnjeg rukometa, kao i generaciju koja je 1996. godine stala na europski tron. Njima želimo dobrodošlicu, a vama, dragi posjetitelji, ugodno dvodnevno druženje s rukometom – rekla je Olivija Jakupec.

Nakon toga predstavljene su rukometašice koje su odigrale prvu rukometnu utakmicu u Koprivnici 1955. godine, a koje su došle na svečanost. Na slici gore s lijeva su trener vinko Zember, Anđelka Belec (Mioč), Radmila Marković (Magić), Ruža Lukša (Kovačić), Ljiljana Mišić (Majerus) i Ana Čižmešija (Samaržija).

Predstavljena je i ekipa osvajačica naslova europskih prvakinja 1996. godine. Na drugoj slici odozgo su s lijeva: Snježana Petika, Božica Gregurić (Palčić), Andreja Hrg (Repalust), Dijana Ivandija (Radek), Tatjana Špoljar (Jukić), Ljerka Krajnović, Irina Maljko, Vlatka Mihoci i Renata Pavlačić.

Zajednička slika veteranki koprivničkog rukometa // Foto Ivan BrkićKod predstavljanja tih dviju ekipa gledatelji su višeminutnim pljeskom pozdravili predstavnice slavne sportske prošlosti, a emocija dirljivih trenutaka toga dana nije nedostajalo.

Donosimo i zajedničku sliku obje generacije.

Publiku su na noge digli i dečki iz sastava Vertigo Glavak i Bojanović, koji su na play back izveli novoaranžiranu himnu RK Podravke. Vladimir Bojanović Bojka (na slici s gitarom lijevo) skladatelj je i pisac teksta, a Renato Glavak (desno) glavni je vokal.

Vladimir Bojanović i Renato Glavak // Foto Ivan BrkićU stilu tog krasnog otvorenja turnira zaigrale su poslije i rukometašice Podravke Vegete.

Taj dan prekrasnih jubileja završili smo ponosno.