Mlade nade Podravke pod vodstvom Đurđice Zečević su ovog vikenda igrale čak dvije važne utakmice. Prva je bila u sklopu 13. kola 2.HRL-sjever u subotu protiv Pitomače gdje su Linice slavile 40:43 na gostujućem terenu, poluvrijeme 13:21. Druga se odigrala u nedjelju u Varaždinu, gdje su Podravkine kadetkinje ponovno pod vodstvom trenerice Đurđice Zečević uvjerljivo svladale Koku 1 21:42 u 1.HRL U-16.

Na utakmicu u Pitomači osvrnula se trenerica Đurđica Zečević.

Gledajući  samo krajnji rezultat utakmice stječe se dojam da je utakmica bila neizvjesna do kraja. No, kretanje rezultata sve do 57 minute, prava je slika tijeka utakmice, u kojoj smo neprekidno vodili sa 8-10 golova razlike. Pad u igri uslijedio je u zadnje 3-4 minute kada su i ostale igračice iz zapisnika ušle u igru i potpuno nepotrebno napravile niz grešaka. Ne zamjeram im previše, jer vidljivo je da im fali veće iskustvo igranja utakmica – rekla je Zečević i pohvalila igru prve sedmorke uz Švendu, koje su iznijele najveći teret utakmice i odlično se suprotstavile domaćim igračicama.

Na golu je dominirala Crnjak, a sve ostale upisale su se u listu strijelaca, što je vidljivo u zapisniku utakmice. Prvo poluvrijeme je trenerica istaknula kao puno kvalitetnije odigrano u segmentu obrane, koja je u drugom dijelu malo popustila. Idući vikend na rasporedu je derbi kola u kojem Podravka 2 Lino ugošćuje ekipu iz Đurđevca.

Podravka 2 Lino: Megerle 8, Ibrahimpašić, Strugar 8, Đuranek, Stručić 10, Besedić, Crnjak, Balaško 6, Dedi 2, Smolak, Perić 6, Švenda 3, Galinec

U drugoj utakmici koja se odigravala odmah dan poslije u Varaždinu, ali u sklopu 2. kruga 1.HRL- U16 za regiju SJEVER, Podravka 1 je slavila 21:42 protiv domaćina Koke, rezultat poluvremena bio je 9:24. 

Svoj osvrt na utakmicu u Varaždinu za klupske je stranice dala trenerica Zečević.

Što reći o utakmici koja je od prvih minuta bila jednosmjerna ulica. Iako pomalo umorne od subotnje utakmice u Pitomači, naše djevojke pokazivale su tijekom svih 60 minuta, svoje rukometno znanje i kvalitetu. Golovi iz svih pozicija uz dobru obranu doveli su do + 15 već u poluvremenu. Nastavak, zbog manjih znakova umora, za nijansu slabiji, ali dovoljno dobar za konačnih 21 gol razlike. Crnjak na golu pokazuje uzlaznu formu branjenja, a nadam se da će uskoro isto vrijediti i za Galinec – rekla je Zečević i naglasila kako je uz golove Strugar i Perić iz kontri, kao i Stručić, Megerle i Dedi s vanjskih pozicija, Podravka u ovoj utakmici bila prevelik zalogaj za ”Kokice”.

Strugar i Perić  (svaka po 8 golova) iz kontri, a Stručić (9) ,Megerle (5) i Dedi (4) s vanjskih pozicija

Podravka 1 –U16 : Megerle 5, Ibrahimpašić 3, Strugar 8, Đuranek, Stručić 9, Besedić, Crnjak, Balaško 2, Dedi 4, Smolak 2, Perić 8, Švenda 1, Galinec