Ivana KapitanovićIvana Kapitanović, prva vratarka hrvatske ženske rukometne reprezentacije i hrvatskih prvakinja Podravke Vegete ozlijedila se na pripremama reprezentacije za Europsko prvenstvo u Švdskoj, koje počinje 5. prosinca. Nije sasvim sigurno, ali vjerojatno je da se radi o parcijalnoj rupturi meniska u koljenu. ono je otečeno, pa se prava dijagnoza još ne može dati dok oteklina ne splasne i posljedice ozljede budu vidljive.

– Za Švedsku nije sposobna, za Podravku Vegetu – vidjet ćemo – rekao nam je razočarani izbornik reprezentacije i trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Nije to jedina reprezentativnka boljka, jer i Andrea Penezić ne može trenirati (upala zgloba), a i Andrea Čović je pala na koljeno i sad se bori s oteklinom.

Uz Marinu Razum i Gabrijelu Bešen treća golmanica na Europskom prvenstvu bit će Mara Budić iz Dugog Sela 55, bivša juniorska reprezentativka, gdje je branila uz Kapitanović. Podsjetimo, repreznetacija je iz raznoraznih razloga ostala i bez Marte Žderić i Jelene Grubišić

Uslijedi li pauziranje za Ivanu Kapitanović, onda bi Podravka Vegeta ostala na samo jednoj golmanici, na Antoniji Jukić. Nakon službenog slikanja s prvom ekipom i prijavom EHF-u kao članicom Podravke Vegete, s rukometom je prestala treća golmanica Iva Šafar. Već tada se u novinarskim i sportskim krugovima pričalo kako je u ekipi nephodna treća golmanica, jer: što ako se jedna ozlijedi?! Nažalost, ozlijedila se. Prisjetimo se: u siječnji se igra domaća utakmica kupa, utakmica hrvatskog prvenstva s Trešnjevkom, a vjerojatno će biti i pripremnih utakmica s klubovima iz regije. Ne smijemo ni pomisliti kako bi bilo da je Podravka Vegeta uspjela ući u ligu EHF kupa!

Odgovore na sva ta pitanja dobit ćemo idući tjedan, tako se nada Goran Mrđen.