Podravka Vegeta -Koka, Čović i akciji // Foto Ivo Čičin-NašanskerDvije zadnje utakmice, sa Zrinskim u Čakovcu i Kokom u Koprivnici, pokazale su da je strah zbog necjelovitosti ekipe – bespotreban. Podravka Vegeta ima kvalitetne i polivalentne igračice, gdje kružne napdačice mogu igrati na mjestima vanjskih igračica, a gdje ulazak mladih ne da stvara bojazan, nego razgaljuje dušu zbog njihova htijenja, snage i brzine.

Upravo na snazi i brzini Podravka Vegeta dobila je utakmicu s Kokom bez poteškoća: 35:26 (17:11). Teško da se u kondiciji može netko mjeriti s koprivničkim rukometašicama, a to je uvjet za pretračavanje suparnika u nekoliko koraka i postizanje brzih golova, a netko ih zove i lakim. Nisu baš ni laki, ako se promašuju ziceri, ali, srećom, toga je u Podravke sve manje. Ali ima. Zbog brzopletosti. nekoncetracije i negledanja golmanice.

Podravka Vegeta - Koka, Živković u skoku // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Podravka Vegeta ima rukometašicu koja ”sama” može pobijediti prosječne ekipe. To je Jelena Žiković, koja je realizatorica u vrijeme kad treba povući, a ujedno i organizatorica i asistentica. U gledalištu je bila Kristina Elez, željna igre. Uđe li Kika u Splitu, malo odmora zaslužuje svestrana Dragica Džono, izuzetan borac, kvalitetna obrambena igračica, a u napadu razigravačica, ali i strijelac iz skok šuta. Vrlo zahvalna igračica, sposobna za visoke domete.

U subotu je simpatije gledatelja pobrala Mirjana Milenković na golu, sigurno druga po redu u zaslugama za pobjedu. Neke obrane bile su izvanredne. Nema straha za ako zadrži formu. Kad spomin jemo golmanice, onda treba reći da Kapitanović nije obranila ni jednu loptu, ali je zabila gol loptom preko cijelog igrališta. I to se računa u plus, a publika to voli.

Podravka Vegeta - Koka // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Vrlo dobro obavljaju svoj posao Čović, Nemaškalo i I. Mrđen, Nikšić čeka koju loptu više. Ivona Mrđen ne pokazuje strah, ide hrabro i uspijeva. Kao da se nameće da bude putokaz svom tati treneru: hrabro naprijed i bez straha, blizu ste cilju.
Koka Nevena Hrupeca igra dobro. Bila je dobar suparnik, dobro je što smo opet od sudaca vidjeli da ne zvižde baš na svaki doticaj igračica, jer u suprotnom se ne bi mogle ni igrati ”muške” obrane. To im treba priznati i ne treba inzistirati na tome je li koja presuda mogla ići i na drugu stranu, pogotovo kad je razlika u golovima velika. U jednom razdoblju dobra je kod Koke bila Golubić na golu, a nesporno da su Dežić i Mateša zahvalne igračice. Ostale se manje ili više trude, ali su ekipe poput Podravke Vegete, pa i ovako desetkovane, za njih ipak prejake suparnice.

 

Podravka Vegeta - Koka, napad Ivone Mrđen // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 24. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – KOKA 35:26 (17:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 250. Suci: Davor Česi (Zagreb) i Nenad Županić (Križevci). Nadzornik HRS-a: Dražen Bajt (Dugo Selo).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-+0), Kapitanović 1 (0+0), Milenković (14+0); Čović 7, Nikšić 2, S. Šenvald, Živković 8(3), Džono 4(2), Nemaškalo 5, I. Mrđen 5, Papac 1, Dragišić, Vidak, Oremović, Maljak 2. TRENER: Goran Mrđen.

KOKA: Dominić (4+0), Antolić (-), Golubić (6+1); Jalušić 1, El. Halili 1, Ed. Halili, Babić, Domjan 2, Tomašek 1, L. Kalaus 2, Dežić 7(1), Mateša 7(4), Kovačić 1, D. Kalaus, Zadravec 3, Pongrac 1. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7(6), Koka 5(5).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Nikšić, Nemaškalo, I. Mrđen, Dragišić, Vidak), Koka 10 minuta (El. Halili 2+2, Domjan, Kovačić, Zadravec po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Živković (Podravka Vegeta).