Slijeva: Palčić, Bešvir, Hrupec (slika iz arhive)Na temu razvoja rukometne Lige prvakinja i ženskog rukometa u organizaciji EHF-a u Beču je u utorak održana radionica na kojoj su bili predstavnici Oltchima iz Rumunjske, Györa iz Mađarske, Itxaka iz Španjolske, Larvika iz Norveške i Podravke iz Hrvatske. Iz RK Podravke na radionici su bili predsjednik Upravnog odbora Krunoslav Bešvir i direktorica Božica Palčić.

Na radionicu je pozvana i Budućnost iz Crne Gore, ali njenih predstavnika nije bilo.

– Bili su to razgovori o tome kako unaprijediti Ligu prvakinja. Mi smo, recimo, predložili da sustav bude kao i kod muških momčadi (četiti kvalifikacijske grupe, zatim četiri grupe po šest momčadi, pa 1/16 finala, četvrtfinale i Final Four), neki su predlagali natjecanje u dvije grupe s osam klubova, a od EHF-a smo čuli da isto tako razmišljaju o inačici 2 x 8 ili u završnici jednoj ligi od 12 ekipa. Uz to trebalo bi ojačati marketing i više promovirati Ligu prvakinja, pa od nje napraviti brand poželjan za potencijalne sponzore. Isto tako razmišlja se da se za Ligu prvakinja imenuje generalni menadžer, posebna osoba koja bi vodila brigu o svim aspektima tog natjecanja – rekla nam je direktorica Božica Palčić.

EVN LIGA: ČEKA SE PRISTANAK MAĐARSKOG I SLOVENSKOG SAVEZA

EVN Super liga trebala bi početi krajem godine. Austrijski i hrvatski rukometni savezi dali su odobrenje za sudjelovanje svojih ekipa (Hypa i Podravke Vegete) u tom natjecanju. Čeka se da tako odobrenje stigne iz mađarskog i slovenskog saveza.

HYPO I PODRAVKA VEGETA IGRAJU U BEČU 29. PROSINCA

Međutim, bečki Hypo i koprivnička Podravka Vegeta dogovorili su termin(e) susreta. Utakmica je zakazana za 29. prosinca u Beču, a hoće li to biti utakmica EVN lige, ili samo prijateljski ogled, zavisi od legalizacije EVN lige.

Kako sada stvari stoje Hypo bi došao u Koprivnicu vjerojatno 7. siječnja na prijateljski ogled uoči početka hrvatskog prvenstva 14. siječnja.

IGRAČICE OD DANAS NA ODMORU DO 27. PROSINCA

– Još danas treniramo. Reprezentativke su došle u utorak iz Brazila i one i ostale igračice slobodne su do 27. prosinca, kada se okupljamo i treniramo dva dana, pa odlazimo na jedan dan u Beč na utakmicu s Hypom – izvjestio nas je trener Podravke Vegete Neven Hrupec.

On je zajedno s Upravnog odbora Ivanom Palom (koji si je sam platio put u) prisustvovao prvom dijelu Svjetskog prvenstva u Brazilu, kvalifikacijama. Sređuju se dojmovi i slikovni materijali i uskoro ćemo objaviti završni razgovor o tom velikom rukometnom događaju.

RAZGOVORI O EKIPI ZA IDUĆU SEZONU

U klubu se vode razgovori o izgledu Podravke Vegete u idućoj sezoni. Poznato je da su za najbolju Podravkinu igračicu Sanju Damnjanović zainteresirani europski klubovi (Larvik, Otlchim), neosporno bogatiji od koprivničkog kkluba, ali Podravka želi zadržati tu sjajnu igračicu i za iduću sezonu, jer ekipa sa Sanjom Damnjanović ili bez nje nije ista.

Situacija na rukometnom ”tržištu” takva je da se, recimo, nastojanje za dovođenje kvalitetne igračice iz druge države rasplinulo kad joj je u klubu obećano vraćanje svih dugova, veća plaća i – stan! O takvim relacijama u Koprivnici se ne može razmišljati, ali je činjenica da se već nekoliko mjeseci ozbiljno razmišlja o ekipi za drugu sezonu u kojoj će najbitnije biti kvalificirati se u Ligu prvakinja.