Pehar-je-naš // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta 21. puta je prvak države. U zadnjoj utakmici 26. kola 1. HRL za žene svladala je u Koprivnici Zamet s 26:23 (12:10), u ujtakmici u kojoj su Riječanke samo dva puta izjednačile (15:15 u 38. minuti i 16:16 u 41. minuti. Sve drugo bilo je vodstvo Podravke Vegete i konačno osvojena dva boda i naslov prvakinja Hrvatske.

Utakmica je bila – prava! Zamet nije mačji kašalj, solidna je to ekipa, bori se do kraja, ima kvalitetne igračice, ali Podravka Vegeta ima veći broj rješenja u napadu i u obrani. Upravo zbog borbenosti Zameta obrana Šegote i golova Mičijević, u prvom poluvremenu najveća razlika za domaće bila je tri gola. Zamet je stizao, ali nije stigao.

Slavlje // Foto Robert ŠoštarićVeliki obol tada je dala Milenković s dva obranjena sedmerca, a kad je zbog ozljede izašla van, dostojno ju je zamijenila Kapitanović. Golovi koji su pali ne mogu ići samo na dušu golmanica, već i obrane, koja je dozvolila Zametovim brzancima da ulaze s pivota i krila, a opće opasnost bile su Mičijević i Milošević.

Pehar-u-stalnom-vlasništvu // Foto Robert Šoštarić

No, imala je i Podravka svoje ”brzance”. Nikšić koja je sjajno koristila asistencije Živković i uzimala suparniku lopte, Čović koja se vrckavo izborila za golove sa crte, Nemaškalo… Pred kraj je strepnju prekinula Vidak s tri gola i dala zadnjim golom točku na ”i”. Elez bolja u izvođenju sedmeraca nego u procjeni jačine i preciznosti udaraca iz vana. Živković je davala golove po običaju –kad je trebalo, a neke asistencije bile su naprosto sjajne.

Dinamici susreta pridonijeli su i suci Gubica i Milošević. Nije bilo krivih procjena i uzalud se stotinjak Zametovih navijača povremeno ljutilo i ružno skandiralo (kao u 50. minuti).

Dogodi li se da se Zamet i Podravka Vegeta nađu u finalu hrvatskoga kupa iduće subote u Umagu, oba trenera će imati dosta vremena da vide gdje su slabi oni, a gdje njihovi suparnici.

Predaja-medalja // Foto Robert ŠoštarićNakon susreta HRS-ovi dužnosnici Damir Poljak i Ozren Matijašević predali su i jednoj i drugoj ekipi medalje, a predsjednik HRS-a Sandi Šola predao je pehare u stalno vlasništvo te prijelazni pehar u ruke kapetanice Mirande Tatari, koja nije igrala zbog ozljede, kao ni Jelena Trifunović, ali medalje su zaslužile i one.

U srijedu Podravka Vegeta putuje u Umag na završnivu kupa. Očekuje se povratak i tog pehara u Koprivnicu

Miranda Tatari i Sandi Šola // Foto Robert Šoštarić

UTAKMICA 26. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ZAMET26:23 (12:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 1000. Suci: Matija Gubica i Boris Milošević (oba Osijek). Nadzornik HRS-a: Zlatko Ladić (Sračinec).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (7+0), Milenković (7+2); Čović 3, Nikšić 5, S. Šenvald, Živković 4(1), Džono 1, Nemaškalo 3, Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 3, Oremović, Maljak, Elez 7(5). TRENER: Goran Mrđen.

ZAMET: Strukar (-+0), Šegota (8+0); Paurević, Plahinek 2, Karlić, Jerčinović 3, Židek, Miočinović, Milošević 7(3), Toto 1, Bunić 2, Bukvić 1(1), Mičijević 7, Rajić, Masnić, Gugić. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7(6), Zamet 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta0 minuta, Zamet 10 minuta (Jerčinović 2+2, Milošević, Bunić, Mičijević po 2)..

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Živković (Podravka Vegeta).