Ilustracija, Podravka Vegeta - Split, jesen 2015. // ArhivaPodravka Vegeta u petak poslije podne putuje u Split, gdje će u sub otu i nedjelju odigrati dvije prvenstvene utakmice. U subotu 23. travnja u Splitu će se igrati najprije utakmica 24. kola 1. HRL za žene. Sastaju se Split 2010 i Podravka Vegeta. Utakmica će se igrati u maloj dvorani Sportskog centra Gripe, Osiječka 11, s početkom u 18 sati.

Suci su iz Zadra: Ante Pavić i Mate Torbarina, a nadzornik HRS-a je Boris Bukurov iz Trogira.

Dan poslije, u nedjelju u 16 sati, odgođenu utakmicu 22. kola igrat će na istom mjestu ŽARK Split i Podravka Vegeta. Utakmica će se također igrati u maloj dvorani Sportskog centra Gripe. Sudit ćesuci iz Vrgorca Ivan Grbavac i Siniša Ravlić, a nadzornik HRS-a je kao i na prvovj utakmici Boris Bukurov iz Trogira.

RAČUNICE

Prvenstvo se bliži kraju. S dvije pobjede u Spltu Podravka Vegeta i teoretski bi osigurala naslov prvakinja. u slučaju pobjede Sesveta nad Lokomotivom, situacija bi bila jasna već i nakon prve utakmice. U svakom slučaju u tjedan koji dolazi Koprivničanke mogu ući s potvrdom naslova iz prošle sezone. Nakon splitske turneje preostaju još dvije utakmice. Idućeg vikenda Podravka Vegeta igrat će zadnju ovosezonsku utakmicu pred domaćom publikom, a suparnik je ekipa Đakova, koja se oprašta od Prve lige, a u istoj su situaciji i ŽARK Split i Osijek.

Pitomača je ostvarila pravo na plasman u 1. HRL iz 2. HRL sjever. Hoće li to pravo iskoristiti zavisi od vlastite odluke i financijskih mogućnosti. U toj ligi drugi ja Podravka Lino, a treći TVIN Virovitica.

Arena iz Pule s utakmicom manje i bodom prednosti ispred Ivanića ima najviše izgleda za ulazak u 1. HRL iz 2. HRL zapad.

Dalmatinka iz Ploča prvak je 2. HRL jug i bit će novi-stari član 1. HRL

SUTRA, PETAK, 22. TRAVNJA, IZVLAČENJE PAROVA KUPA

Natjecateljsko povjerenstvo HRS-a obavijestilo je da će se u petak 22. travnja u 11 sati u prostorijama HRS-a u Zagrebu obaviti izvlačenje parova završnice Kupa za muške i ženske ekipe.

Polufinalni parovi u ženskom dijelu natjecanja izvlačit će se između Podravka Vegete, Lokomotive, Zameta i Zeline. Utakmice završnice igrat će se u Umagu od 12. do 14. svibnja. Polufinalne utakmice učetvrtak 22. travnja, za 3. mjesto u petak 23. travnja i finale uz TV prijenos u subotu 24. travnja.