S rpipremne utakmice Podravka Vegeta - Zelina 4. siječnja 2014. // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon što je 11 klubova odigralo ligaški dio 1. HRL za žene bez sudjelovanja braniteljice naslova Podravke Vegete te zagrebačke Lokomotive (zbog nastupa u europskim i regionalnim natjecanjima), u petak počinje završni dio natjecanja u tri lige: Ligi za prvaka, Ligi za poredak i Ligi za ostanak.

U 1. kolu 1. HRL Lige za prvaka u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici u petak 21. ožujka, s početkom u 19 sati igraju Podravka Vegeta i Zelina. Ulaz je besplatan.

Utakmicu sude Josip Kuhar iz Samobora i Damir Prelčec iz Zagreba, a nadzornik HRS-a je Željko Krajc iz Zagreba.

U ostalim susretima 1. kola u subotu igraju u 16 sati Zamet – Lokomotiva i u 17,30 Sesvete Agroproteinka – Trešnjevka. Sve ekipe kreću od nule, nema prenesenih bodova.

U Ligi za poredak u 1. kolu sastaju se Split 2010 – Koka i Samobor – Umag. Ekipa prenose bodove iz međusobnih susreta, pa je poredak: 1. Koka 10, 2. Samobor 8, 3. Umag 4, 4. Split 2010 2 boda.

U Ligi za ostanak u 1. kolu igraju Dugo Selo 55 – Vranjic, Osijek slobodan. Bodovi se prenose, pa je poredak: 1. Osijek 5, 2. Dugo Selo 55 4, 3. Vranjic 3.

Kandidati za naslov prvakinja su Podravka Vegeta i Lokomotiva, a ostali klubovi nastojat će poremetiti njihovu uvjerenost, ako se iole opuste.

Podravke Vegeta ne podcjenjuje nikoga, a svaku utakmicu koristit će za učvršćivanje forme. Prvi ispit bit će Zelina i utakmici će se pristupiti s punom ozbiljnpću.

Očekuje se da će publika sudjelovati u nastojanju da Podravka Vegeta osvoji još jedan naslov prvakinja.