Snježana Petika 'gradi' novi naraštaj // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www. rk-podravka.hrNakon stanke od skoro dva  mjeseca nastavljen je proljetni dio natjecateljske sezone 3. HRL sjever za žene u kojem se natječe i ekipa Podravke 3. U 12. kolu Podravka 3 je na gostovanju u Bjelovaru izgubila od domaće ekipe ŽRK Bjelovara 34:30, poluvrijeme 17:16.

– Rezultat na ovoj utakmici, kao i na svim sljedećim koje odigravamo u 3. HRL nije u prvom planu, budući da se radi o protivnicama koji su po godinama starije i iskusnije. Razlog našeg uključivanja u ovaj rang natjecanja prvenstveno je bila želja da kroz veći fond jakih utakmica djevojčice sportski sazriju i steknu iskustvo. Ova utakmica pokazala je da smo na najboljem putu da taj  cilj i postignemo – rekla je trenerica Snježana Petika.

Objasnila je zašto je zadovoljna:

– Naime, rezultat s istim suparnikom u prvom dijelu natjecanja bio je +17 za Bjelovar (36:19), a ekipe su u obje utakmice nastupile u istom sastavu. Sve djevojčice su dobile priliku igrati, što je još jedan cilj kojemu težimo: ne da dobijemo 6-7 kvalitetnih igračica, već da  imamo 10-12, pa ako je moguće i svih 16 jednako ili približno jednako kvalitetnih  igračica.

O utakmici:

Lara Pavlović: silom prilika i golmanica // www.rk-podravka.hrUtakmicu smo u većem dijelu igrali jako kvalitetno. Imali smo malih padova u kojima nam je Bjelovar napravio seriju od 5-6 golova prednosti. Moram naglasiti da smo imali i dosta problema s vratarima. Prva vratarka nam je morala napustiti igru zbog udarca u glavu, druga zbog udarca u trbuh, tako da nam je zadnjih 15 minuta utakmice branila igračica Lara Pavlović. Na utakmici su se posebno istakle igračice Mrđen, Ljubić, Karlovčan i u finišu utakmice probuđena Papac. Sljedeći vikend smo također gosti, utakmica se igra u Ivanjskoj – završila je svoj redoviti izvještaj nakon nastupa Snježana Petika, koja je, kao i ostali treneri mlađih kategorija, suradnik www.rk-podravka.hr.