TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Trenerica Snježana // arhivaNapokon!

Nakon skoro dva mjeseca treniranja, kako se zna reći u žargonu ”na suho”, napokon smo dočekali da odigramo i poneku utakmicu. Naime, počela je Hrvatska mlađe kadetska liga za igračice rođene 1998. i mlađe, i u 1. kolu Podravka 3 u prvoj utakmici na turniru u Bjelovaru svladala je ekipu Zrinskog rezultatom 22:7, a u drugoj ekipu Koke 26:15.

Ekipa Zrinskog nam je uvijek do sada bila jedan od jačih suparnika u našoj regiji i očekivali smo veći otpor, ali nakon prošlogodišnjih 10 razlike za nas, ove godine smo tu razliku podigli i na 15. Utakmica u kojoj smo dominirali u svim segmentima igre. Sve su cure odigrale odlično, i u obrani i u napadu, vjerojatno željne igranja i dokazivanja. Golmanica Vrban je ovaj puta bila na visini zadatka ”poskidala” je sve ono što je obrani promaklo, a realizatorski se istakla Mrđen sa  6 postignutih golova, a pomogle su joj Hmelina i Horvat s po 4 postignuta gola. Papac je svojim asistencijama za naša krila zaslužila posebnu pohvalu. Cure znaju da nije uvijek važno zabiti, već i razigrati igračice oko sebe, i mene kao trenera posebno veseli što one to sve više usvajaju i tako igraju.

I u drugoj utakmici igra je odlična, sve su cure dobile priliku zaigrati, i sve su je iskoristile i pokazale da mogu dostojno zamijeniti svoje kolegice kada se umore. Na golu je ovaj puta počela druga vratarka Kosnica. I ona je obranila ono što se očekuje od vratara, da bude pomoć i sigurnost ekipi u slučajevima kada obrana ”kiksa”, a realizatorski su se u ovoj utakmici istakle Pavlović sa 5 postignutih golova, Ljubić sa 4, a Šaško, Hmelina i Petika dodale su po 3 gola.

S naše strane utakmice su odigrane u visokom ritmu, trčale su se kontre, polu-kontre, ”vukli” smo brzi centar, na punu obranu prilike su se stvarale brzom loptom i s puno kombinatorike.

Nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje, iz utakmice u utakmicu pokazivati napredak i iskoristiti svaku utakmicu, jer ove godine ih nećemo imati baš puno.

 

PRVA UTAKMICA

ŽRK ZRINSKI – RK PODRAVKA 7:22 (4:12)

BJELOVAR – Dvorana srednjih škola. Suci: Deni Marčinković i Mario Topalović (oba Bjelovar).

ŽRK ZRINSKI: Dominić, Kovačević; Androić 2, Šarić, Car 2, Sinanović, Ladić 1, Marković 1, Glad 1, Benčik, Mesarić. TRENER: Željko Golik.

RK PODRAVKA: Kosnica, Vrban, Borac; Ljubić 2, Karlovčan 2, Domijan, Šaško, Franjkić, Benotić 1, L. Šenvald, Mrđen 6, Hmelina 4, Horvat 4, T. Petika, Papac 3, Pavlović. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Zrinski 2(0), RK Koprivnica 0.

ISKLJUČENJA: Zrinski 0 minuta , Podravka 2 minute (Mrđen).

 

DRUGA UTAKMICA

RK PODRAVKA – ŽRK KOKA 26:15 (15:4)

BJELOVAR – Dvorana srednjih škola. Suci: Deni Marčinković i Mario Topalović (oba Bjelovar).

RK PODRAVKA: Kosnica, Vrban, Borac; Ljubić 4, Karlovčan 1, Domijan 1, Šaško 3, Franjkić , Benotić 1, L. Šenvald, Mrđen 2, Hmelina 3, Horvat 1, T. Petika 3, Papac 2, Pavlović 5. TRENERICA: Snježana Petika.

ŽRK KOKA: Habunek, Bistrović; Vugrinec , Vrček, Balajić 1, Vidaček, Herbotić 5, Kumrić 8, Vujević 1, Šopar, Bek, Miholić, Jašarević, Lalić. TRENER: Silvio Mocko.

SEDMERCI: RK Podravka 4(1), Koka 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka 4 minute (Petika, Papac), Koka 0.