Podravka - Osijek // Foto HRSPodravkine kadetkinje samo u slučaju pobjede Dalmatinke nad Osijekom (15,30) mogu osvojiti ovogodišnji naslov prvakinja u kadetskoj konkurenciji. Jutrošnji poraz od Osijeka 18:19 (10:11) gotovo da je ugasio nade u osvajanje naslova, ali ipak treba sačekati poslije podne i rezultat druge današnje utakmice u borbi za poredak od 1. do 3. mjesta. U svakom slučaju srebro je praktički osigurano.

IZVJEŠTAJ HRS-a: Utakmica za prvakinje donijela je zanimljivu borbu između Podravke i Osijeka. Mlade Osječanke odlično su igrale u prvom poluvremenu i sredinom utakmice imale čak +4 (9:5). No, Podravka je pritisnula i do odlaska na odmor preko Lucije Jandrašić i Tene Petike zaostatak smanjila na samo 10:11. Početkom drugog dijela ponovno je pojačao Osijek i otišao na +3 (15:12). Podravka se borila, stizala na gol zaostatka, ali u ključnim trenucima Osijek se pokazao koncentriranijim i na kraju upisao slavlje 19:18. Osijek je do pobjede vodila Marijana Privara sa šest pogodaka, a četiri je zabila Petra Jeršek. U ekipi Podravke istaknule su se Lea Franušić sa šest i Tena Petika s pet zgoditaka.

UTAKMICA ZA PLASMAN OD 1. DO 3. MJESTA NA ZAVRŠNICI PH ZA KADETKINJE

PODRAVKA – OSIJEK 18:19 (10:11)

UMAG – Sportska dvorana OŠ Marije i Line.

PODRAVKA: Borac, Vrabec; Popović 2, Sikavica, Brkić, Delić 2, Petričević, Franušić 6, T. petika 5, Kolar, Firšt, Kokša, Jandrašić 3, Bogdan. TRENERICA: Snježana Petika.

OSIJEK: Kovačević, Tomšić; Gilinger 3, Hren 1, Ljubas, Juršić, Guskić 3, Švagert, Batrnek, Privara 6, Prskalo 2, Jeršek 4, Toth, Dupljak, Šimić.STRUČNI STOŽER: Mario Jurišić, Jelena Crnov i Antonio Anić.