Lino ilustracijaTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Gostovanje u 16. kolu 2.HRL sjever nije bilo uspješno za igračice Podravke Lino. Na gostujućem terenu svladani smo od domaće ekipe ŽRK Pitomače rezultatom 37:34, poluvrijeme 21:17.

Taman što sam pomislila kako je sezona viroza završena, ostali smo bez tri igračice koje su izostale s treninga, pa kada još tome dodamo igračicu koja se ozlijedila na školskom natjecanju, jasno je kakve smo imali muke sastaviti sastav koji će biti spreman oduprijeti se kvalitetnoj i iskusnoj ekipi Pitomače.

Međutim, ne samo da smo se uspjeli oduprijeti, već smo imali i priliku ostvariti i povoljniji rezultat, samo da je bilo malo više sreće i koncentracije. Držali smo domaće igračice tokom cijele utakmice u rezultatskoj neizvjesnosti, pa se nismo predali niti nakon što nam je golmanica Šafar već nakon 15-tak minuta morala napustiti teren nakon udarca u glavu.

To nas je malo u jednom trenutku poljuljalo, otišle su domaće igračice u tom razdoblju na pet razlike, međutim, nakon što je na gol stala mlada golmanica Borac, stvari su se vratile na svoje mjesto. Moram naglasiti da je evidentan napredak vratarki, kako u tehničkom, tako i u taktičkom smislu, a za sve to zaslužan je sustavni rad kolege Gorana Trajkovskog, koji uz to što radi s vratarkama prve ekipe, trenira i s vratarkama mlađeg uzrasta, što njima puno znači, a takav rad iz utakmice u utakmicu sada donosi vidljive rezultate.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru u napadu s više koncentracije u realizaciji, međutim obrana nam i dalje nije mogla zaustaviti već tradicionalno za nas neugodnu igračicu Kožarić, koja nam je i na ovoj utakmici utrpala 14 golova i u velikoj mjeri asistirala za devet golova Tene Mioč.

Međutim, i mi smo imali raspoložene igračice koje su istom mjerom uzvraćale. U prvom redu Hmelina i T. Petika koje su bile predvodnice u realizaciji, Petika i u razigravanju svojih krilnih igračica, Ljubić je odigrala dobro ulogu srednje vanjske igračice, razigravala je lijeve i desne vanjske i asistirala pivotmenkama L. Šenvald i Popović, koje su se i na ovoj utakmici odlično nadopunjavale. Karlovčan, iz utakmice u utakmicu potvrđuje svoju igračku kvalitetu, a kada posustane, Horvat nastavi istim tempom i podjednakom kvalitetom.

Najljepši gol na utakmici zabila je Tea Hmelina bacivši loptu iz našeg deveterca na prazan gol istrčale domaće vratarke.

Ukratko, igračice su zadovoljile angažmanom i igrom u napadu, međutim u obrani smo imali premalo raspoloženih igračica spremnih za ”fajt”, što naravno nije dobro i to moramo promijeniti.

UTAKMICA 16. KOLA 2. HRL SJEVER

ŽRK PITOMAČA – PODRAVKA LINO 37:34 (21:17)

PITOMAČA – Sportska dvorana OŠ Petra Preradovića. Gledatelja: 120. Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (oba Osijek). Nadzornik HRS-a: Branimir Major ( Višnjevac ).

ŽRK PITOMAČA: Rajnović, Greguraš; Kaša, Kožarić 14(4), Štefanec 3, Brlas 5, D. Petković, T. Petković 2, Bedeković, Greguraš, Aurer, Magić, Mioč 9, Ravlić, Šandor 4, Maras, Fel. TRENER: Ivan Meter.

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Ljubić 3, Karlovčan 6, Popović, Franjkić, L. Šenvald 3, Hmelina 11(4), Horvat 2, Petika 9, Alvir, Jandrašić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Pitomača 6(4), Podravka Lino 4(4).

ISKLJUČENJA: Pitomača 4 minute (Ravlić, Šandor), Podravka Lino 8 minuta (Ljubić, Karlovčan, Franjkić, Hmelina).