Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije upriličio je svečanu dodjelu nagrada najboljim i najperspektivnijim, rukometašicama i rukometašima, sportskim ekipama i rukometnim djelatnicima. U svim se kategorijama plaketama, za prošlogodišnje uspjehe okitio i Rukometni klub Podravka. Za najbolju žensku ekipu proglašena je Podravka Vegeta, dok je u kategoriji najperspektivnijih ženskih rukometnih ekipa nagrada pripala mlađoj kadetskoj ekipi Podravke, a istaknule su se i naše pojedinke u svim kategorijama. (Fotografije: Ivan Brkić/Podravka)

Nagradu za najbolju rukometašicu u 2018. godini dobila je 29- godišnja Ana Turk, desno krilo i velika snaga naše ekipe. Po prvi puta primila je ovu nagradu koja ju je jako razveselila i poslala poruku svim mladim sportašicama. 

Zahvaljujem se RS Kc-kž županije, klubu, igračicama i mojoj obitelji jer bez svih njih ja danas ne bih bila ovdje. Moj trud i zalaganje su se isplatili, a ova nagrada me posebno veseli i zbog toga što mogu pokazati drugim ženama da se uz profesionalno bavljenje sportom može odgajati i dijete te se nakon trudnoće ponovno vratiti i ostati uspješan u rukometu i svakom drugom sportu – rekla je naša Ana majka dvogodišnjeg Luke.

Najperspektivnija rukometašica je naša mlada Nika Dedi.

Presretna sam zbog ove nagrade, ali moram prije svega zahvaliti mojoj ekipi i mojoj trenerici jer ovo ne bih mogla ostvariti bez njih – rekla je naša simpatična Nika koja je i na prošlogodišnjem Božićnom turniru u Sesvetama bila najbolja igračica turnira i jednako tako, ukazala na važnost ekipe bez koje se nijedna pojedinka pa tako ni ona ne bi mogla istaknuti. Skromnost je uistinu vrlina, a Niki želimo da se još koji puta vidimo na ovakvoj dodjeli.

Najuspješnija trenerica je Đurđica Zečević koja je u svojih 20 godina koliko je bila igračica bila na sličnim dodjelama, ali nakon 22 godine dobiva priznanje kao najbolja trenerica. Koliko joj to znači rekla nam je za klupske stranice. 

Nakon dva desetljeća karijere rukometne trenerice ova mi nagrada puno znači kao motiv za buduće generacije koje ću trenirati kako bi i u narednim vremenima mogla prepoznavati i poticati mlade talente da se razvijaju. Bitno je stvoriti temelj tim mladim nadama da kroz rad, trud i kvalitetu dođu do 1. ekipe – rekla je trenerica Đurđica Zečević koja je u prošloj godini sa svojom Podravkom 3 osvojila Prvenstvo Hrvatske za taj uzrast.

Najperspektivnija ženska rukometna ekipa je mlađa kadetska ekipa Podravke 

Nagradu za najbolju žensku ekipu primila je kapetanica RK Podravka Vegete Dragica Džono, desno (predsjednik RS Kc-kž županije, Zlatko Blažeković)