Podravka Vegeta - Viborg // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta postigla je europsku pobjedu protiv danskog VIborga 21:20 (10:10). Cijelu utakmicu rezultat se kretao u rasponu od jedan fore za Podravku Vegetu, jedan za Viborg, koji puta dva, jedanput čak i tri (4:7), ali dvije su igračice kreirale kraj poluvremena i kraj utakmice. U prvom je nakon vodstva Podravke od 10:9 u 16. minuti skinula sedmerac, Dankinje su izjednačile, a onda je Kapitanović obranila zicer za neriješeno.

U drugom poluvremenu stalno je bilo izjednačeno, u igri i rezultatu. Nakon 17:17 u 50. minuti Viborg je poveo, ali od 52. minute sva tri gola za pobjedu s desnog krila zabila je Lara Pavlović, postavši tako s 18 godina junakinja susreta. Pamtit će se ta tri njena gola zaredom od 52. do 56. minute. Pamtit će se i ova pobjeda. Jedanput je Podravka Vegeta u ligi prvakinja pobijedila s jednim golom, još u staroj dvorani. Tada je strijelac pobjedničkog bila krilo Natalija Todorovska. Ovo je svježe i ohrabrujuće.

Podravka Vegeta - Viborg // Foto Ivo Čičin-MašanskerAli, nije toj pobjedi pridonio samo bljesak pojedinki na kraju utakmice i na kraju poluvremena. Podravka Vegeta igrala je odličnu obranu. Viborg gotovo da i nije odigrao kontru, element igre koji nas je u Danskoj uništio. Zalaganje je bila strahovito. Takav pristup vidio se u Danskoj, ali tada je napad zatajio. Sada se u napadu igralo raznovrsno. Dežić i Vidak ovoga puta su vodile vanjsku liniju, a 4-5 igračica dodalo je po zrnce-dva.

Bilo je sumnji hoće li biti publike s obzirom na rezultat iz Viborga, ali nisu bile opravdane. Distribuirano je 1800 ulaznica, a oko 1600 ljudi okupilo se u dvorani i dalo lijepu podršku. Bilo je i 15-ak Danaca.

Podravka Vegeta nije ušla u EHF ligu. Zasluženo tamo ide Viborg. Ali velika je stvar ova pobjeda i častan oproštaj od drugog po kategoriji europskog natjecanja. Slijedi reprezentativni tjedan koji će biti ujedno i priprema za nastavak prvenstva. Podravka Vegeta snažan je kandidat da prvenstvo završi kako je i ciljano.

Podravka Vegeta - Viborg // Foto Ivo Čičin-MašanskerUZVRATNA UTAKMICA 3. KRUGA KVALIFIKACIJA ZA GRUPNU FAZU EHF KUPA

PODRAVKA VEGETA – VIBORG 21:20 (10:10)
Prva utakmica 17:32, ukupno 38:52

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 1600. Suci: Marek Baranowski i Bogdan Lemanowicz (obojica Poljska). EHF delegat: Vladimir Jović (BiH).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-+0), Kapitanović (11+1), Ećimović (-); Turk 1, Dežić 5, Karlovčan 1, Popović, Toth 1 Džono, Mrđen 1, Franušić, Vidak 7(4), Pavlović 3, T. Petika, Horvat, Debelić 2. TRENERICA: Snježana Petika.

VIBORG: Poulsen Vestergaard (10+0), Olsen Nordstrom (6+0); Lundgreen, Hald 1, Strömberg 3, Joergensen 1, Haugsted 3, Hansen 1, Nolevska 2, Nielsen, Norgaard Osterballe 6(3), Hykkelbjerg 2, Hoeg-Poulse, Nielsen Filtenborg, Jensen 1. TRENER: Allan Heine Pedersen.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Viborg 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minuta (Džono, Vidak), Viborg 4 minuta (Jensen 2+2).

IGRAČICA UTAKMICE: Lara Pavlović (Podravka Vegeta).