Obrana Jukić // Foto Ivo Čičin-MašanskerZa oproštaj od gledatelja, njih standardnih stotinjak Podravka Vegeta zaključila je ovu godinu i sezonu domaćih utakmica s pobjedom nad mladom ekipom Zrinskog iz Čakovca s visokih 37:18 (20:5). Bila je u odnosu na nedjelju sasvim druga Podravka Vegeta, ali je i suparnik bio sasvim drugi.

Zrinski je poznat po najduljem zadržavanju lopte, a kad se tome dodaju njihove greške u napadu nije iznenađenje da je u 11. minuti bilo 11:1 za Koprivničanke.

Ivona Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerTrener Goran Mrđen već je u 1. poluvremenu ubacio mlade snage (usput: voljeli bismo ih vidjeti u većoj minutaži): od Ivone Mrđen, preko Korine Karlovčan do Lare Pavlović, a na golu je cijelo vrijeme bila golmanica broj dva, s brojem 1 na leđima, Antonia Jukić. U 1. poluvremenu u igru nisu ulazile Dežić, Papac i Kapitanović.

Dragica Džono // Foto Ivo Čičin-MašanskerVeća propusnost obrane u 2. poluvremenu bila je kad je domaća ekipa pomlađena. Nisu sprečavani brzi ulasci s krila, nije se pazilo na crti. Statistika golova kaže da je u 50. minuti rezultat drugog poluvreman bio 10:10. Jedino Kapitanović nije ulazila u igru, a sve igračice, osim golmanice Jukić, zabile su golove: najviše Džono (7), Karlovčan (6) i Dežić (5).

Ekatarina Nemaškalo // Foto Ivo Čičin-MašanskerSlijedi uzvratna utakmica 3. kola kvalifikacija za ligu EHF kupa s Bietigheimom u Njemačkoj u subotu u 20 sati, zatim okupljanje juniorske (tri Podravkine igračice + trener Trajkovski) i seniorske (sedam Podravkinih igračica + izbornik Goran Mrđen i direktorica reprezentacije Ljerka Vresk).

Nikolina Zadravec // Foto Ivo Čičin-MašanskerŠto se tiče utakmica, do kraja godine samo će Podravka Lino igrati dvije u natjecanju 2. HRL sjever, a dvorana će, što se tiče prvoligaškog rukometa, praktički biti hladna i prazna. Do kraja siječnja ostaje tajna zašto se u dvoranu ubacuje hladni zrak, kako na utakmici s Biteigheimom, tako i sa Zrinskim. Vrlo neugodno za gledatelje. Na to novinari upozoravaju već godinama, ali tko smo mi da se naše (zdravstveno) dobronamjerne primjedbe uvaže ili da dajemo lekcije iz grijanja?!

Gugić i Jukić // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 9. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ZRINSKI 37:18 (20:5)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 100. Suci: Josip Gagula i Mirko Zorko (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Mensur Seferović (Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (9+0), Kapitanović (-); Zadravec 2, Dežić 5, Karlovčan 6, Krsnik 1, Milošević 1, Džono 7, Nemaškalo 4(1), I. Mrđen 2, Papac 2, Vidak 2, Pavlović 2, Gugić 1, Debelić 2. TRENER: Goran Mrđen.

ZRINSKI: Kozjak(1+-), Ivačić (6+0); Posavec 5(4), Brgles 2, Glad 1, Pajić, Sinanović, Ladić, Balić 2, Resman 1, Horvat, Car 2, Benčik 2, Šestak 1, Androić, Haček 2. TRENER: Željko Golik.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(1), Zrinski 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (I. Mrđen, Pavlović), Zrinski 0 minuta.

IGRAČICA UTAKMICE: Korina Karlovčan (Podravka Vegeta).