Podravka 2 Lino je u subotu odigrala u Osijeku utakmicu 16. kola 2. HRL Sjever protiv Osijeka 2. Trener Antonio Pranjić na ovoj utakmici nije mogao računati na Janu Miklić koja je u petak na treningu ozlijedila gležanj i Niku Galinec zbog prehlade. Naša ekipa je kontrolirala susret od samog početka te je na kraju upisala pobjedu rezultatom 28:37. Najefikasnije igračice u našim redovima bile su Ana Javorić s 10 te Maja Elena Hajdinjak, Tara Đelekovčan i Tena Jurlina postigle su po 4 pogotka. Antea Marijanović je na vratima skupila 8 obrana. Naša ekipa se ovom pobjedom popela na vrh ljestvice 2. HRL Sjever. Trenutno s 22 boda iz 13 kola dijeli prvo mjesto s ekipom Zeline. Iduća utakmica, na domaćem terenu protiv Broda, na rasporedu je u subotu u 19.30 sati nakon prve četvrtfinalne utakmice EHF Europske lige u dvorani Bepo.

Rezultati i tablica 2.HRL Sjever: https://hrs.hr/natjecanje/?natjecanje=999

Čestitam curama na novoj pobjedi i našim protivnicima na fer i korektnoj borbi. Zadovoljan sam igrom u obrani prvo poluvrijeme kada smo bili agresivni, pokretljivi i čvrsti u duelu. U drugom poluvremenu je malo popustila pa je “palo” dosta pogodaka. Tijekom utakmice smo s pokretljivom obranom “ukrali” deset lopti u čemu su prednjačile Tara Đelekovčan, Tena Jurlina i Maja Elena Hajdinjak. Ponovno je razigrana bila Ana Javorić koja je u zadnje vrijeme zajedno s Janom Miklić jako napredovala u oba smjera. Nažalost, Jana nam se u petak ozlijedila pa će morati pauzirati neko vrijeme ali očekujemo kad se vrati da nastavi u istom ritmu. Krajem prvog poluvremena je iz igre morala Magdalena Rumek koja je osjetila bol u mišiću. Nakon pregleda ćemo saznati ozbiljnost ozljede – rekao je trener Antonio Pranjić. 

Osijek 2 – Podravka 2 Lino 28:37 (9:15)

Igrale su: A.Marijanović (7+1), Horvat; Milivojević 3, Jakupanec 1, Domović 3(2), Horvat ml. 1, Cvelber 2, Zvonar 1, Jurlina 4(1), Javorić 10, Hajdinjak 4, Rumek 1, Đelekovčan 4, Gregurić 3. Trener: Antonio Pranjić