Vesna Milanović Litre u ''nemilosti'' Vardarove obrane // Foto Koprivnica.netPodravka Vegeta i Vardar podijelili su bodove u 6. kolu Regionalne lige, 28:28 (15:15). Podravka Vegeta bila je bliže pobjedi, jer je u 54. minuti, trećim golom Ive Pongrac, vodila sa četiri gola razlike, 27:23. U 57. minuti Trifunović je zabila za 28:25, ali je Dembele sa (svih svojih) sedam golova u drugom poluvremenu otela pobjedu i Vardar je osvojio bod. Isti Vardar koji je večer prije u Ljubljani osvojio dva boda u susretu s Krim Mercatorom, 24:28.

Trener Mrđen želio je dati priliku svim igračicama, što je bilo vidljivo. No i s takvom taktikom nisu se smjela ispustiti dva boda. Bez obzira što domaći nisu zadovoljni nekim odlukama arbitara: pri kraju prekršaj nad Vesnom Milanović Litre svugdje bi bio deveterac, ali u Koprivnici nije, i Vardar je dobio loptu izjednačio. Ali to neka si gledaju stručnjaci.

BILO JE ZANIMLJIVO, S ISTAKNUTIM POJEDINKAMA

Publika je prisustvovala zanimljivoj utakmici u kojoj je Podravka Vegeta parirala Vardaru trkom, a povremeno (naročito u početku) i sjajnom obranom, u kojoj se vidljivo trošila i junački borila Vesna Milanović Litre potpomognuta i s lijeva i s desna. Konačno, Podravka Vegeta parirala je i golovima. Opet ističemo da su (nakon utakmice sa Zelinom) i krila sudjelovala u igri s puno golova (11), dok su vanjske igračice dale 16 golova. Čović je dala tri gola s pivota, Vesnu Milanović Litre zaustavljalo se na razne načine. Milenković je imala nekoliko dobrih obrana i šest u 23. minute nije malo, a od tada je ušla Ivana Kapitanović i s puno koncetracije, čitanja i čekanja na izbacivanje lopte Vardarovih igračica nakupila solidnih 10 obrana. Zbog iskazanog napretka igračica je utakmice.

Lijep ulazak na crtu Ekatarine Nemaškalo // Foto Koprivnica.netTime se ne umanjuje učinak zvijezde kojoj je na rukometnom horizontu sjaj sve jači, Jelene Živković. Sjajni su to golovi. Golmani ne vole, ali publika voli takve udarce. Još kad bi se druga Jelena, Trifunović (2), češće odlučivala na udarac… Zabila je neobranjive golove (4) i Havić, a svima koje su igrale na vanjskoj liniji pregled snimke pokazat će pogrešna dodavanja i guranja lopte na crtu u nedostatku hrabrosti da se ”šusne” na gol.

Trenerica Vardara Indira Kastratović rekla nam je uoči utakmice da su njene djevojke počele trenirati tek 2. siječnja, a da joj je jedini cilj da ne bude ozljeda, jer njima je važno samo da dostignu formu do nastavka Lige prvakinja, u kojoj je Vardar jedan od favorita za ulazak u polufinale, ili finale.

''Topli zagrljaj'' i zaustavljena Andrea Čović // Foto Koprivnica.netIndira Kastratović imala je džokera u 2. poluvremenu. To je bila Siraba Dembele, brza i precizna. Sedam golova, u jednoj seriji tri za redom (do izjednačenja na 19:19 u 41. minuti). Strahovite udarce upućivala je i Julija Nikolić, a Jovanka Radičević nije bilo ubojita kao što obično jest. Saidovu i Leynaud na vratima Vardara zasjenila je Kapitanović.

PUNO IZJEDNAČENJA

Utakmica je imala dobar tempo i u kretanju rezultata, Vardar je imao vodstvo u početnom dijelu utakmice, a u 1. poluvremenu bilo je 11 izjednačenja i ne treba zaboraviti da je Podravka ispustila dva razlike (15:13 u 26. minuti), pa je poluvrijeme završilo 15:15. U skoku Marijeta Vidak // Foto Koprivnica.netMeđutim, u 2. poluvremenu Podravke je vodila igru, Vardar je prvi gol zabio u 39. minuti: devet minuta drugog dijela bio je bez gola, a izjednačio samo na 19:19 u 41. minuti, preuzeo vodstvo, Podravka izjednačila na 22:22 u 47. minuti i onda je u zadnjoj minuti Vardar postigao novo izjendačenje i završilo je 28:28.

IDUĆI TJEDAN U CRNOJ GORI

Na klupi Vardara privremeno nije Vladimir Vujović kao pomoćni trener, preuzeo je, također privremeno, vođenje muške momčadi Vardara.
Podravka Vegeta u subotu igra zatvorenu utakmicu u Sesvetama, a u četvrtak putuje u Crnu Goru, gdje u nastavku Regionalne lige u petak igra s Danilovgradom, a u nedjelju je gost Budućnosti. Podravka Vegeta s viđenim pristupom u utakmici s Vardarom, može otići na jug bez straha.

REGIONALNA LIGA WRHL 6. KOLO

PODRAVKA VEGETA – VARDAR 28:28 (15:15)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 400. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (oba Hrvatska). Delegat WRHL-a: Josip Posavec (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (10+0), Milenković (6+0); Čović 3, Gavranić 2, Pongrac 3, Havić 4, Živković 7(1), Vukojević 1, Nemaškalo 4, Zagorščak, Milanović Litre 1, Dragišić, Vidak 1, Trifunović 2, Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

VARDAR: Leynaud (5+0), Saidova (6+1); Kostjukova, Radičević 4, Đokić, Pineau 1, Šterjova 1, Ristova 1, Nikolić 4(1), Dembele 7, Zebić 2, Klikovac 1, Crvenkoska 2(2), Kmirova 2, Lojpur 1, Dmitrović 2. TRENERICA: Indira Kastratović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(1), Vardar 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Trifunović 2+2, Gavranić i Milanović Litre po 2), Vardar 4 minute (Pineau, Kmirova).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).Jelena Trifunović (25) // Foto Koprivnica.net