PodravkaUmag27022015Podravka Vegeta i dalje pokazuje svoju nadmoć u 1. HRL za žene, od večeras vođena s trenerom Goranom Mrđenom u dvostrukoj ulozi: trener je Podravke Vegete i izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije. Čestitamo. Reprezentativni rukomet vratio se tamo gdje se rukometna igra najbolje osjeća i cijeni.

Umag je u Koprivnicu došao s nadama, jer je u prošlom kolu dobrom razlikom svladao Lokomotivu, a motiv je bio i to što Podravku Vegetu u zadnjih 25 godina nikad nije pobijedio, no Podravka Vegeta i dalje je ostala jedina hrvatska ekipa kontra koje su bez pobjede: Podravka Vegeta – Umag 33:20 (18:9).

Već u prvom poluvremenu sve je bilo riješeno: čvrsta obrana i dobra realizacija napravile su razliku koju Umažanke nikako nisu mogle dostići. U tom razdoblju dobro je branila oporavljena vratarka Milenković, a dobro su pucale Vidak, Živković, Čović i Nemaškalo. Na odmor se otišlo s 18:9.

Iako je Umag u zadnje vrijeme pokazivao uspon, ipak nije imao snage ni kvalitete za preokret, a trener Mrđen je, po ustaljenom običaju, u igru stavio i tzv. igračice s klupe.

Kod gošći je više od ostalih pokazala Vidović, a teži poraz spriječila je vratarka Pavić.

U 18. kolu, iduće subote, Podravka Vegeta gostuje u Osijeku. Ostale utakmice 17. kola igraju se sutra, u subotu zadnjeg dana veljače.

UTAKMICA 17. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – UMAG 33:20 (18:9)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 150. Suci: Davor i Zoran Lončar (Varaždin). Nadzornik: Anto Josić (Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (4+0)), Milenković (10+1); Čović 8, Nikšić 3, Šenvald 1(1), Živković 5, Džono 1, Nemaškalo 4(1), I. Mrđen, Dragišić 2, Vidak 7, Oremović 2, Maljak, Trifunović, Elez. TRENER: Goran Mrđen.

UMAG: Jušta (-), Pavić (8+0)); Renić, Janković 2, Mataija, Vidović 6, Jajčević 5(4), Šito, Čančar, Havić 2, Gašić 1, Imamović 3, Bunić, Žuliček 1. TRENER: Dragan Rajić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Umag 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Nemaškalo), Umag 2 minute (Vidović).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).

PodravkaUmag27022015-2