Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerU srazu druge i treće ekipe na ljestvici 1. HRL Podravka Vegeta pobijedila je Zamet iz Rijeke s 30:18 (12:11). Zamet se potrudio u 1. poluvremenu natjerati Podravkine igračice da se u poluvremenu zamisle, dobro razmisle i domisle bolju igru u drugom dijelu.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 20. minuti bilo je 10:10, Podravku su ”davili” promašeni ziceri, stative i golovi s krila. Prvi puta dva razlike za domaće bilo je pred kraj poluvremena (12:10), da bi završilo minimalno s 12:11).

U drugom poluvremenu postalo je jasno da Zamet ne može pratiti siloviti tempo i Podravkinu snagu, pa se igra u napadu svodila na dugo razmišljanje i u nedostatku rješenja vanjske igračice su se zabijale u okrilje čvrste Podravkine obrane, gubile lopte.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerS druge strane ta dobra obrana, uključujući odličnu vratarku Jukić, omogućavala je brze protunapade i, bez obzira na promašene zicere i pogađanje stativa, toe je bio lijepi dio utakmice.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerOsobito su se dojmile vanjske igračice s najboljom među njima Ivanom Dežić (7 golova), ali voljeli bismo na svakoj utakmici vidjeti takvu Anu Toth (5) i Vidak (5). Dodajmo tome efikasno krilo Anu Turk i kružnu napadačicu Anu Debelić (ovoga puta su tri Ane dale 14 golova, Debelić od toga 4), a i ostale koje su ulazile u igru, pa ćemo dobiti široku lepezu angažiranosti, želje, volje i na kraju lijepo sportsko ostvarenje. Spomenimo da je zaigrala i Magdalena Horvat, koja se vratila s posudbe iz Bjelovara i nadomjestit će, u tandemu s Korinom Karlovčan, iz kluba otišlu Katju Nemaškalo.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerZamet je imao najbolje pojedinke u vratarki Prišl, Mikolić sa 6 golova te Jerčinović i Jelenović s po četiri gola, koje su na trenutke utakmicu čak činile neizvjesnom, ali bilo je jasno da Podravka Vegeta u mnogočemu ima prevagu.

U 7. kolu idućeg vikenda Koprivničanke putuju u Čakovec, gdje ih čeka Mrđenov Zrinski.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 6. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ZAMET 30:18 (12:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 150. Suci: Dražen Gladović i Goran Volenik (oba Virovitica). Nadzornik HRS-a: Dražen Bajt (Dugo Selo).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (15+1), Kapitanović (-), Ećimović (-); Turk 5, Dežić 7(2), Karlovčan 1, Popović, Toth 5, Džono, Mrđen 2, Franušić, Vidak 5, Pavlović 1, Horvat, T. Petika, Debelić 4. TRENERICA: Snježana Petika.

ZAMET: Toskić (-), Piršl (12+0); Troskot, Martinović, Jerčinović 4(2), Židek 1, Mikolić 6(1), Brkljača 1, Jelenović 4, Stanić, Jurčić 1, Visković, Dobrić 1. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Zamet 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Dežić), Zamet 2 minute (Stanić).

IGRAČICA UTAKMICE: Antonia Jukić (Podravka Vegeta).