Vesna Milanović Litre // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta nije uspjela nadoknaditi šest golova razlike, koliko je bilo potrebno za prolazak u 1/4 finale EHF Kupa Kupova: Podravka Vegeta – Rostov-Don 30:28 (14:15), prva utakmica pobjeda Rostova 24:19.

Sve rezultate i plasman klubova u četvrtzavršnicu možete naći na 1. stranici desno.

Razlog ispadanju treba tražiti u lošim dijelovima dva prva poluvremena, i U Rostovu i u Koprivnici. U Koprivnici je u 1. minuti Havić izgubila loptu i Rostov je iz kontre poveo. Nakon 6:5 u 11. minuti, Rostov je postigao u pet minuta seriju od 7-0 i na semaforu je bilo 6:12. U tom razdoblju bilo je ”efektnog” dodavanja uz izgubljenu loptu (Vidak), nepotrebnog prekršaja za sedmerac (Živković), dvije nesreće: dvije stative Trifunović, koraci Živković, pogrešno dodavanje u kontru (Havić), a i inače su dodavanja u najmanju bila ruku čudna.

Jelena Živković // Foto Robert ŠoštarićUsprkos tome u 26. minuti stigla se razlika i postiglo prvo izjednačenje od 13:13, a čak je odigrana i jedna kontra (Dragišić). Drugo izjednačenje (Milanović Litre na 14:14) bilo je u 29. minuti, a na odmor se otišlo s jednim golom u minusu, 14:15.

Nije to bio dan Dine Havić, a nije u 1. poluvremenu išlo ni Tinu Gavranić. Mrđen je u jednom trenutku hokejaški izmijenjao vanjsku liniju.

U 2. poluvremenu Rostov je vodio igru i vodio s po 2-3 gola razlike, Trifunović je realizirala sedmerce bez greške (kao uostalom i Boršenko na drugoj strani), a i golmanice, Milenković u dijelu 1. poluvremena (ukupno 8 obrana), a Kapitanović u 2. poluvremenu (ukupno 7 obrana), s pridonijeleu da je u 44. minuti postignuto treće izjednačenje, jedini gol Čović za 22:22. Slijedila su još dva izjednačenja na 23:23 i 24:24, a u 49. minuti Trifunović je prvi puta dovela Podravku Vegetu u vodstvo od 25:24, a Živković ”podebljala” na 26:24.

Vrijedi to zapamtiti, jer je Podravka Vegeta u 12 minuta postigla 8-2. Upečatljivo i dokaz da se može, tj. da se moglo. Na kraju pobjeda od 30:28. Za prolaz je trebalo šest razlike, jer je Rostov u gostima zabio više od 19 golova, koliko je Podravka Vegeta zabila u Rusiji.

Jelena Trifunović // Foto Robert ŠoštarićČinjenica je da se igralo protiv druge ekipe ruskog prvenstva iz milijunskog grada i da Rostov nije završio u Ligi prvakinja samo zato što je u kvalifikacijama ”naletio” na Vardar. No, činjenica je da je odigrana samo jedna kontra s Podravkine strane i da nedostaje brzna i snaga da se odigra kvalitetnije s kvalitetnijim suparnicima.

Kalendar je sada, nažalost, pročišćen, pa će do početka 1. HRL krajem ožujka, Podravka Vegeta igrati Regionalnu ligu i utakmice hrvatskoga kupa.
I razmišljati o idućoj sezoni, jer vrijeme za to je sada.

U 1/4 finale EHF Kupa kupova otišli su Rostov-Don, Byasen Trondheim, FTC, Viborg, Zvezda Zvenigorod, Buxtehuder, Fleury i Hypo.

UZVRATNA UTAKMICA 1/8 FINALA EHF KUPA KUPOVA

PODRAVKA VEGETA – ROSTOV-DON 30:28 (14:15)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2000. Suci: Igor i Alexei Covalciuc (Moldavija). Delegat: Janka Stasova (Slovačka).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (7+0), Milenković (8+0); Čović 1, Gavranić 3, Pongrac, Havić 2, Živković 5, Vukojević 2, Nemaškalo 4, Zagorščak, Milanović Litre 4, Dragišić 1, Vidak, Trifunović 8(5), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

ROSTOV-DON: Gabisova (5+-), Skladčikova (-+0), Barjaktarović (5+0); Artamonova 4, Slivinskaja 2, Managarova 2, Sen 2, Svitanko 1, Šibanova, Elez 2, Jartseva, Bobronikova, Baranik, Adžhiderskaja, Shymkute 6, Borščenko 8(6). TRENER: Sergej Belickij.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(5), Rostov-Don 7(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Gavranović, Živković), Rostov-Don 6 minuta (Artamonova, Sen, Shymkute).

IGRAČICA UTAKMICE: Vesna Milanović Litre (Podravka Vegeta).

Efektni ulazak Ekatarine Nemaškalo // Foto Robert Šoštarić