Tina Gavranić, 4 gola u 1. poluvremenu // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 8. kolu Regionalne lige u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici Podravka Vegeta pobijedila je skopski Metalurg (Makedonija). Rezultat je 30:17, a u  poluvremenu bilo je 18:16 za Podravku Vegetu. S ova dva boda Koprivničanke su se izjednačile na tablici sa zagrebačkom Lokomotivom.

Važni su bili pobjeda u međunarodnoj utakmici i dva boda. I prije susreta upozorili smo da Metalurg nije zanemariv suparnik. Potvrdilo se sve ono što smo vidjeli u Skoplju, kad su igrale Makedonke i Lokomotiva. Igračice se vrlo brzo kreću, rastrčane su, a i golmanica dosta skida.

U koprivničkoj utakmici vidjela se ta njihova brzina, ali su s iznenađujućom lakoćom pronalazile put do crte pokraj dosta statične obrane domaćina. Uostalom, vodile su sve do 19. minute.

U 1. poluvremenu ton igri Podravke Vegete davala je Tina Gavranić, ali kasnije je bila odmijenjena, a ipak je igra drugačija, življa, kad je u igri pravi razigravač. Podravkina vanjska ”teška artiljerija” (Havić, Trifunović, Živković) nije toliko pokretna. Uz nju ravnotežu je održavala i Mirjana Milenković s nekoliko važnih obrana uključujući i obranjeni sedmerac. Međutim, teško je bilo zaustaviti lopte koje se pucane nakon ”finte-prolaz” na crtu.

Dina Havić u skoku // Foto Ivo Čičin-MašanskerU drugom dijelu dominantu ulogu imala je na golu Kapitanović, ali cijelu utakmicu ujednačeno, najbolje, odigrala je Jelena Trifunović (8 golova). Drugoj Jeleni, Živković, danas nije išlo, osobito u obrani. Iako su krila dale dosta golova (Vukojević i Pongrac po 3), često su zaboravljana, pa je u 1. poluvremenu dosta vremena Vukojević provela čekajući pokoju loptu. A prostora je bilo da je milina…

I jedna pozitivna naznaka. Potvrdilo se da je rukomet jednostavna igra ako se primijeni recept: obrana, kontra, gol. Toga je bilo i na taj način učas se napravi gol-razlika. Pred kraj je i bilo 30:25, puno datih golova, ali obrana večeras nije stanovala u dvorani u Koprivnici.

Hvala gledateljima na posjeti, to puno znači.

Kod gošći najbolje su igrale Mirjeta Bajramoska, Simona Grozdanovska i Dušica Gjeorgijevska, a devet lopti skinula je Mihaela Ialomiteanu. Utakmicu 15. kola obje ekipe odigrat će u petak u Skoplju.

U početku je ”neposlušan” bio i semafor, nije se dao uključiti i delegat Vladimir Sokol zatražio je semafor na ručno okretanje. Dok je taj donesen, elektronički semafor se probudio.

Na kraju ono s početka: najvažnija su dva boda.

 UTAKMICA 8. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

PODRAVKA VEGETA – METALURG 30:27 (18:16)

Vesna dirigira obranom // Foto Ivo Čičin-MašanskerKOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 350. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica. Delegat WRHL-a: Vladimir Sokol (svi iz Hrvatske).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (6+1), Milenković (3+1); Čović 3, Gavranić 4, Pongrac 3, Havić 4, Živković 2, Vukojević 3, Nemaškalo, Milanović Litre 3, Dragišić, Vidak, Trifunović 8(4), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

METALURG: Antikj, Ialomiteanu (9+0); Mečevska, Grozdanovska 4, Gjeorgievska 3, Bajramoska 9, Beleska, Jovanovska 2(1), Mladenovska 1, Stojkovska, Nikolovska 2, Livrinkj, Sazdovska, Veličkovska 1, Ristevska 2, Mitrova 3. TRENER: Krsto Petruševski.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Metalurg 4(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Živković, Nemaškalo), Metalurg 4 minute (Grozdanovska, Ristevska).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Trifunović (Podravka Vegeta).

Vesna Milanović Litre na podu // Foto Ivo Čičin-Mašansker