Podravka Vegeta - Jagodina //Foto Robert ŠoštarićU prvoj utakmici u Regionalnoj ligi (WRHL) Podravka Vegeta je u 1. kolu na domaćem parketu svladala sprske viceprvakinje Jagodinu 32:25 (14:12). Tokom cijelog susreta vodila se žilava borba za prestiž. Podravka Vegeta nije još sasvim uigrana, pa je borbenost gošći pridonijela zanimljivosti susreta. Novost je da je susret izravno prenosila Sportska televizija, a u Jagodini će susret biti prikazan u nedjelju poslije podne.

Podravka Vegeta - Jagodina // Foto Robert ŠoštarićPočetak je bio izjednačen, s vodstvom Koprivničanki od gol-dva, a početak 2. poluvremena donio je prvo izjednačenje; u 33. minuti bilo je 14:14. No, onda je veće iskustvo, pa, rekli bismo, i buđenje glavnih igračica Podravke Vegete napravilo razliku koja je primjerena kvaliteti obje ekipe. U svakom slučaju jako dobra utakmica kao priprema za Ligu prvakinja,

Podravka Vegeta - Jagodina // Foto Robert ŠoštarićKod Podravke Vegete sjajno, bez greške, silovito i u vrhunskoj formi igrala je Miranda Tatari, a Ivana Jelčić s obranom 12 lopti u 35 minuta susreta nastavila je braniti kao što je to i radila na Olimpijskim igrama. Žderić se pridodala s 5 obrana. Osim nekoliko lijepih poteza Nikice Pušić-Koroljević na krilu, na pivotu Vesne Milanović Litre i projektila Anite Bulath, više nego ugodno bilo je gledati učinak Lidije Horvat. Gaće se rano ozlijedila, A. Čović nije ozdravila, pa je samo sjedila na klupi. Ostale pristižu.

Jagodina je došla s 12 igračica, ali su one borbenošću nadomjestile brojčani nedostatak. Odličnmo je branila Dragica Tatalović (8+2), a visoki učinak imale su M. Živković na vanjskom, Ivana Jevtić na pivotu i Jovana Bartošić – posvuda.

Zvonimir Mršić i Olivija Jakupec // Foto Robert ŠoštarićPrimjetno je da se tvrtka Podravka zanima za rukomet više nego dosad, pa nazočnost predsjednika Uprave Zvonimira Mršić (zajedno s članivom Podravkine Uprave, ali i potpredsjednice Upravnog odbora kluba) Olivije Jakupec, nije ostala neprimjećena u inače solidnom skupu gedatelja.

Podravka Vegeta u petak putuje u Crnu Goru, u subotu igra utakmicu u Baru s Budućnosti, a u nedjelju u Podgorici s Biserima Plevlja.

REGIONALNA LIGA WRHL 1. KOLO

PODRAVKA VEGETA – JAGODINA 32:25 (14:12)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 300. Suci: Gjorgji Načevski i Slave Nikolov (oba Makedonija). Delegat WRHL-a: Tihomir Kasunović (Hrvatska)

PODRAVKA VEGETA: Žderić (4+1), Jelčić (12+0), Kapitanović (-); A. Čović, Ž. Čović3 2, Pongrac 3, S. Šenvald, Gaće 1, Damnjanović 2, Milanović Litre 3, Dragišić 1, Vidak, Tatari 8, Horvat 4(1), Pušić-Koroljević 3, Bulath 5(1). TRENER: Neven Hrupec.

JAGODINA: Tatalović (8+2), J. Živković (1+-); Miladinović, Stevanović,  Milanović, M. Živković 4(2), Milođšević 3, Jevtić 5, Janjić 4, Tasić 1, Bartošić 7(5), Stefanović 1. TRENER: Zoran Ivić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(2), Jagodina 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Milanović Litre), Jagodina 2 minute (Jevtić)..

IGRAČICA UTAKMICE: Miranda Tatari (Podravka Vegeta).

REZULTATI: Podravka Vegeta – Jagodina 32:25, Budućnost – Metalurg 22:20, Biseri Plevlja – Lokomotiva 22:37, Zaječar – Vardar 28:25.

OSTALI PAROVI OVOG VIKENDA: Biseri Plevlja – Metalurg, Budućnost – Lokomotiva.