S utakmice u Centru Zamet //Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta slabo je igrala u Rijeci, ali je na kraju rutinerski pobijedila borbeni, ali kvalitetno slabiji Zamet: 28:37 (13:19). Malo kritike koja slijedi proizašlo je iz toga što se zna da Podravka može bolje ne samo radi sebe, već i radi gledatelja. No, što je tu je, svatko ima pravo na slabiji dan i nedostatak motivacije. A oboje je bilo u pitanju. Time se ne umanjuje želja, volja i borbenost Zameta, s dobrom golmanicom Strukar.

Trener Hrupec poveo je na put 14 igračica. Vensa Milanović Litre je ozlijeđena, a Ivana Kapitanović i Nikolina Tvorić puštene su u Podravku Lino na utakmicu s Ivancem, kako bi imale veću minutažu nego šti bi je to objektivno mogle dobiti u prvom sastavu.

S utakmice u Centru Zamet //Foto Ivo Čičin-MašanskerZamet se u početku raspucao, odigravao kontre i iako je Žderić dosta obranila, puno je ušlo i u gol. Zato je Zmet vodio do 10. minute, a u 12. minuti Podravka Vegeta prvi puta je zabila za vodstvo od 6:5. Poslije je Podravka vodila, Zamet izjednačavao, ali od 18. minute razlika je povećana na +3 i to Zamet više nije mogao stići. Na kraju poluvremena 13:19. Najistaknutije pojedinke u 1. poluvremenu bile su golmanice, Zameta Strukar (7 obrana) i Podravke Žderić (10 obrana). Najviše, pak, golova zabila je Pušić-Koroljević, pet. Dosta se griješilo, pa je puno golova palo iz kontri i sa crte.

U 2. poluvremenu trener Podravke Vegete Neven Hrupec ostavio je tzv. prvi sastav, jer stvari nisu išle najbolje. Najviše je smetalo previše golova u mreži Podravke iz vana. U drugom dijelu Zamet se u 44. minuti približio na četiri razlike, 22:26, ali su na kraju Podravkine igračice malo više trčale i istrčale na kraju s relativno dobrim rezultatom u odnosu na igru. Dakle: Zamet – Podravka Vegeta 28:37 (13:19).

Žderić je branila i dobro i”tak-tak”. No, 14+1 obrana u 52 minute je zadovoljavajuće. Jelčić je bila na golu osam minuta, ali nije joj išlo. Nikica Koroljević-Pušić dala je najviše golova, 8(1), koju dobru riječ treba uputiti inače dosta rezeviranima Tatari i Damnjanović. Kod Zameta trud velik, ali Podravka je jača.

S utakmice u Centru Zamet //Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 19. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ZAMET – PODRAVKA VEGETA 28:37 (13:19)

RIJEKA – Centar Zamet. Gledatelja: 150. Suci: Luka Matić (Petrinja) i Dario Zečević (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Miodrag Peković (Varaždin).

ZAMET: Strukar (13+0), Vučić (1+0); Paurević, Plahinek 3, Brčić 4, Tabar 1(1), Vuković 4(1), Toto 5, Bunić 3, Tus, Bukvić 1, Mičijević 4, Stakorić 1, Debelić 1, Milinović 1, Mišurović. TRENER: Darko Žiljak.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (13+1), Jelčić (2+-); Čović 4, Kožnjak 2, Pongrac 2, Šenvald, Petković 2(1), Gaće 3, Damnjanović 7(3), Dragišić, Havić, Tatari 5, Horvat, Pušić-Koroljević 8(1). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Zamet 3(2), Podravka Vegeta 5(5).

ISKLJUČENJA: Zamet 4 minute (Mičijević, Debelić), Podravka Vegeta 8 minuta (Damnjanović 2+2, Čović, Horvat po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Nikica Pušić-Koroljević (Podravka Vegeta).