S prijateljske utakmice Podravka Vegeta - Zelina u Koprivnici // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u 21. kolu 1. HRL za žene pobijedila je večeras, srijeda, u Zelini ekipu Zeline 20:31 (9:16). To je, s obzriom na snagu suparnika, bilo i očelivano. Zelina se, kao što je poznato, oprostila od europskog Challenge kupa: Lokomotiva je u dvije utakmice bila uspješnija i zasluženo otišla u polufinale tog natjecanja. Podravka Vegeta igrala je ozbiljno, a vieš igračica dalo je veliki doprinos pobjedi.

– Utakmicu smo odradili korektno, dobro, jako sam zadovoljan, pogotovo i najviše sam zadovoljan funkcioniranjem obrane 3-2-1 u 1. poluvremenu, a u drugom smo ponovno dali prigodu svim igračicama da igraju. Utakmica je bila vrlo korektna. I iako je djevojkama u glavama reprezentacija i plasman na Olimpijske igre, jer se spremaju za put na okupljanje za utakmice s Danskom, svoje obaveze, posao, odradile su korektno. Sve su zdrave i želimo im da dobro prođu utakmice s Danskom – rekao je trener Neven Hrupec nakon utakmice.

Trenerska ekipa nastavit će u Koprivnici nastaviti raditi s ostatkom i čekat će ih. Reprezentativke su dobile slobodan četvrtak, da se odmore i preme za put u Rijeku i Aarhus u Danskoj.

Visoki postotak obrana imala je Marta Žderić, 56 posto, obranila je 18 lopti od 32 udarca, od toga 11 od 16 s 9 metara, 3 od 6 zicera sa šesterca i 3 od 4 s krila.

– Marta je bila odlična danas. Bilo je i drugih cura koje su bile jako dobre. Inače nije moj običaj da nakon utakmice odmah hvalim, ali prvo poluvrijeme Lidija Horvat je bila odlična i u obrani i u napadu, a također su dobre bile i Tatari i Damnjanović. Sve cure bile su dobre i mogu biti zadovoljan.

U sastavu su bile Božić i Tvorić, jer je trener oslobodio Saru Šenvlad za potrebe kadetkinja rođene 1996. godine i mlađe, a Vesna Milanović Litre, kao što je poznato, ima gips na ruci.

– Obje su dobile priliku za zaigraju nekakve svoje minutice – rekao je Hrupec.

UTAKMICA 21. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ZELINA – PODRAVKA VEGETA 20:31 (9:16)

ZELINA – Dvorana srednje škole. Gledatelja: 350. Suci: Gordan Lukić i Mario Stipinović (oba Zagreb). Nadzornik: Željko Krajc (Zagreb)

ZELINA: Markešić (4+0), Jukić (7+0); Ercegovac, Košćec, Peti, Madžarić 2, Pavičić 3(2), Knježević 1, Vukojevć 1, Džono 1, Kršak, Legin, Vulić 1, Stipić 5(2), Galić 3, Vidak 3(1). TRENER: Goran Mrđen.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (18+0), Jelčić (-+0), Kapitanović (2+-); Čović 1, Kožnjak 4, Pongrac 2, Petković, Božić, Tvorić, Gaće 1, Damnjanović 8(2), Dragišić 2(1), Havić, Tatari 6, Horvat 5, Pušić-Koroljević 2. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Zelina 6(5), Podravka Vegeta 3(3).

ISKLJUČENJA: Zelina 2 minute (Pavičić), Podravka Vegeta 6 minuta (Čović 2+2, Damnjanović 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).