Lino Višenojac OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto Robert Valai, Sportske novostiFilip Frankol prije četiri godine sudjelovao je na finalu Lino višebojca kao pobjednik Lino višebojca u svojoj školi. Nije pobijedio, ali dobio je poticaj da još više trenira i posveti se ostvarenju svog velikog sportskog sna. To ga je dovelo do 5. mjesta na svjetskom prvenstvu za kadete u hrvanju grčko- rimskim stilom, 8. mjesta u Europi i hrvatske reprezentacije.

Lino Višenojac OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto Robert Valai, Sportske novostiNa Lino višebojac ponovno je došao kao sportski gost OŠ Braća Radić u Koprivnici u društvu nogometaša Slaven Belupa Vinka Međimorca, rukometašice Podravka Vegete i hrvatske reprezentativke Ane Nikšić i svjetskog i europskog prvaka i osvajača olimpijskog srebra veslača Damira Martina. Njegova sportska priča, kao i primjer ostalih uspješnih sportaša dali su veliki vjetar u leđa višebojcima koji su uložili maksimum talenta, upornosti i volje u osvajanje bodova pred vatrenim navijačima iz svoje škole.

Lino Višenojac OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto Robert Valai, Sportske novosti– Treniram nogomet u Slaven Belupu, baš kao što je to činio i Vinko i maštam o tome da zaigram za prvu ekipu, a možda zatim i u nekom europskom klubu – izjavio je pobjednik Ivijan Svržnjak, učenik 8. razreda, dok je njegova razredna kolegica igračica podmlatka RK Podravka Ines Kolar, koja mu se pridružila na pobjedničkom postolju, bila oduševljena druženjem s Anom Nikšić.

Lino Višenojac OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto Robert Valai, Sportske novostiIvijan i Ines nikad ne će zaboraviti trenutak kada im je pod kišom konfeta pobjedničke pehare uručio Damir Martin, baš kao što i posebne uspomene s koprivničkog Lino višebojca nose Jan Tisaj, koji je u trčanju nadmašio Anu i Damira, Gabrijela Horvat koja je u nogometnim penalima bila bolja od Filipa i Vinka, Ena Omrčen Čeko koja je na najljepši način opisala svoj dječji svijet te nagrađeni za maske Vito Ruk i Lea Horvat.

Lino Višenojac OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto Robert Valai, Sportske novostiVeselom događanju u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović gdje se okupilo 900 učenika najveće osnovne škole u županiji, poseban obol dali su pripravnici Podravke koji su zajedno s djecom zaplesali u dvorani te se sa sportskim gostima ogledali u potezanju užeta.

Tekst: Jadranka Lakuš, Podravka d.d.

Fotografije: Robert Valai, Sportske novosti

VIŠE FOTOGRAFIJA VIDI NA NAŠEM FACEBOOKULino Višenojac OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto Robert Valai, Sportske novostiLino Višenojac OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto Robert Valai, Sportske novosti